Jaké stolní hry si můžete zahrát po zhlédnutí seriálu Fallout?

Deskovky a RPG pro fanoušky videoher a seriálu Fallout.

Od deskovky na toaletním papíru po smradlavé komponenty. Co dalšího přinesl apríl?

Shrnujeme desítky humorných nápadů českých i zahraničních studií a vydavatelství.

Válečné historické hry nejsou jen jiný level, je to jiná cesta

Představujeme tajuplný svět historických válečných her.

Reportáž: Česká scéna zanechala na letošním veletrhu deskových her Spiel pořádný otisk

Dino a TLAMA games si odbyli premiéru, další byli tradičně v plné síle.

Reportáž: Deskoherní veletrh Spiel se poprvé od covidu vrátil v plné parádě

Vyrazili jsme na největší událost roku a odcházeli jsme nadšení a obtěžkaní hrami.

Vývojářský deník Tima Armstronga – Jak vznikaly Horníci impéria

Nahlédněte do mysli autora očekávané karetní hry.

10 nejvýdělečnějších stolních her na Kickstarteru

Jaké hry si napříč lety vysloužily největší pozornost a vydělaly největší balík?

Představujeme česká úložná řešení komponent od Kalkared

Když se nechcete spoléhat jen na plastikové pytlíky…

Počítačové hry inspirované deskovkami: Vzácný jev, který budeme vídat častěji

Světy počítačových a stolních her se čím dál tím víc prolínají. Stolní hry mají ve zvyku adaptovat videohry a učí se vedle papíru, kartonu, dřeva a plastu používat i digitální technologie. Zároveň vznikají digitální adaptace deskovek a spousta videoher čerpá inspiraci pro své mechanismy z deskových a karetních her. Tento vztah se bude čím dál tím víc prohlubovat, ale dočkáme se někdy doby, kdy budou vznikat videohry inspirované konkrétními stolními tituly?

Tvůrci Warhammeru z Games Workshop konečně začínají chápat kouzlo deskových her

O tom, že Games Workshop nejsou jen figurky, barvičky a Warhammer, ale také deskové hry (samozřejmě ze světa Warhammeru), je následující exkurz. Ale pozor! Nebude nás zajímat vousatá historie her, které už dávno neseženete, ale naopak se vrátíme jen pár let zpátky, abychom prozkoumali, jaký je u GWčka aktuální „state-of-the-art“.

Deskovky na Games.cz – ohlédnutí za rokem 2019

V prosinci je docela zábavné zrekapitulovat si, co všechno se událo v proběhlém roce. Na Games.cz tak činíme třeba prostřednictvím vyhlašování Best of 2019 v mnoha kategoriích, v posledním dílu pořadu BoardGame Club jsme zase řešili naše nejoblíbenější deskovky. A protože vás naše články a videa o stolních hrách podle všeho baví, rozhodli jsme se zrekapitulovat i tuto součást našeho webu.

20 letošních stolních her, které by vás rozhodně neměly minout

Rok od roku je to s trhem stolních her horší a horší. Tedy lepší a lepší. Záleží na úhlu pohledu, zda vás neustálý příval novinek těší, nebo zda vaše peněženka pláče, zatímco ani nemáte čas si to všechno zahrát. Vycházejí skvělé hry, nadprůměrné, ale i průměrné, a pokud v deskovkách neležíte od rána do večera a rádi byste si s blížícím se koncem roku pořídili jeden z letošních klenotů, tak by vám mohl přijít vhod následující výběr.

Essen SPIEL 2019: co čekat od blížící se „E3“ deskoherního světa?

Rytmus našeho herního života udávají výstavy jako je E3 nebo německý Gamescom. Pokaždé si říkám: „Sakra, ona už zas bude étrojka?!“ A i když si kolikrát říkám, že se vlastně nic skvělého neobjevilo, jaký to byl u Microsoftu, Sony nebo někoho jiného propadák, stejně se vždycky těším, když se přiblíží nový ročník. V deskoherním světě na sebe tuhle roli bere essenský Spiel.

16 nejzajímavějších chystaných deskovek podle videoher

Stolních her podle videoher každým rokem přibývá. Zatímco před rokem 2010 jsme byli rádi za jednu takovou hru za rok, na konci letošního roku nám na ně nebudou stačit prsty na rukou. A podíváme-li se do budoucnosti, je to ještě lepší. Ze zástupu oznámených deskovek s licencí jsme vybrali 16 kousků, které by podle nás neměly uniknout vaší pozornosti.