Mindok opět láká na velkou várku rozšíření pro Mars, nepřímo slibuje další Příští stanici a unikátní Desítku
Novinka zdroj: Osprey Games

Mindok opět láká na velkou várku rozšíření pro Mars, nepřímo slibuje další Příští stanici a unikátní Desítku

12. 3. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Stolních her vychází nespočet. Nejen ve světě, ale taktéž u nás. Proto si jednotlivá tuzemská vydavatelství musí čas od času udělat nějaké shrnující video, ve kterém zodpoví všetečné otázky svých fanoušků, případně rovnou oznámí několik nových projektů. Nejinak tomu je u Mindoku, který relativně pravidelně přichází se svými Mindotazy – sezením, kde se všichni nadšenci dozvědí různé budoucí novinky.

Právě jeden z takových streamů se uskutečnil před pár dny, v němž společnost například probrala možnost točit více povídacích videí, v nichž se bude vracet ke starším titulům. Taktéž byl naznačen překlad hry Next Station: Paris (v češtině Příští stanice: Paříž). Pokud by na něj opravdu došlo, znamenalo by to přeskočení předchozího dílu, který se odehrával v Tokiu.

Rovněž došlo k nastínění oznámení novinek na příští středu, které by měly spadat do kategorie velkých a očekávaných titulů. Mindok si ale zatím tato esa nechává v rukávu. Jisté však je, že tím oznámením nebudou chystaná rozšíření pro Mars: Teraformace. Společnost aktuálně pracuje na pětici expanzí, a to včetně sólové Automy a na efekty zaměřené Předehry 2. To vše by mělo stihnout dorazit ještě během letoška, někdy na přelomu léta a podzimu.

Společně s tím se ještě chystají dvě novinky ze světa vědomostní hry Desítka. Jedna z nich bude nabízet novou sadu všeobecných otázek pro klasický základ, zatímco ta druhá bude novým titulem, jenž je navíc specifický pro české prostředí a v zahraničí nevyjde. Na detaily si ale musíme počkat.

Stejně tak se stále neví, jestli Mindok vydá chystané novinky od Flatout Games – liščí tajemnou Nocturne a zakreslovací Cascadia: Rolling. Avšak oba projekty pečlivě zkouší a pokud usoudí, že za to stojí, určitě se na ně můžete těšit. To samé platí pro Nemesis: Retaliation, které se zatím sice nezkouší, ale zrovna tady je vysoce pravděpodobné, že kvality budou vysoké a dříve či později na tuzemskou variantu dojde.

Samozřejmě pak také nesmí chybět Carcasssonne, do něhož se aktuálně chystá hned několik změn a novinek. Například by měla od příštího roku začít vycházet rozšíření, jež budou mít vizuál sladěný s nedávnou novou verzí základu. Doprovodí je jedna nová expanze, která zatím není oznámená. Podobné péče se také dočká Na křídlech, jež v příštím roce dostane další expanzi, která hráče zavede do Afriky. Plány jsou rozsáhlé a tím to ani zdaleka neskončí.

Zbytek si už projedeme pouze rychlostí blesku skrze odrážky v jednotlivých seznamech.

Připomínka toho, co Mindok chystá z již oznámených titulů a upřesnění oken vydání:

Seznam projektů, které aktuálně mají zatím stále nejistou budoucnost:

Výčet titulů a rozšíření, které pod hlavičkou vydavatelství pravděpodobně nevyjdou:

Nejnovější články