Mindok chystá vikinskou karetní hru Knarr od tvůrce Codex Naturalis
Novinka zdroj: Bombyx

Mindok chystá vikinskou karetní hru Knarr od tvůrce Codex Naturalis

21. 2. 2024 17:24 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Mindok lákalo na nové oznámení malé, ale zároveň velké hry, ke kterému došlo živě na YouTube kanálu společnosti. Nakonec se z toho vyklubala loňská novinka Knarr od francouzského návrháře Thomase Duponta, který se dříve postaral o Codex Naturalis a sérii Dobrodružné výpravy.

Knarr je hra s vikinskou tématikou, která je řízená kartami. Jednotlivé karty představují Vikingy nejrůznějších klanů, které hrajete před sebe. Vždy spustíte efekt právě zahrané karty, ale také každé další dříve zahrané karty stejného klanu (barvy).

Barva zahrané karty zároveň diktuje, jakou kartu opět stejné barvy si vezmete ze společné nabídky. Efekty vám mohou poskytnout různé žetony, vítězné body a další bonusy, které využijete později.

Ostatně i samotné karty tím svůj úkol zcela nesplnily, protože je chcete coby konkrétní sady a kombinace vysílat na dobyvatelské výpravy, čímž si přivlastníte větší karty území, jež vám opět poskytnou nějaké okamžité bonusy, bodování a po utracení odpovídajících žetonů i další na sobě zobrazené bonusy.

Celek uzavírá dodatečný modul ozvláštňující partii. Zahrajete si ve dvou až čtyřech hráčích, odehráno byste měli mít za půl hodinky, a protože se nejedná o nic vyloženě složitého, hra je doporučená pro hráče již od 8 let věku. Mindok odhaduje vydání české verze hry Knarr se zachovaným názvem na letošní léto až podzim.

Nejnovější články