Osmero

Faraway

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
15-30 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:

Vítejte na Alule, tajemném kontinentu s neustále se měnící geografií, který se utváří podle rytmu ročních období. Za Mlžným mořem leží tajemný kontinent Alula. Putujte po zemi a hledejte její tajemství, seznamte se s jejími obyvateli a zaznamenejte její divy, abyste získali větší slávu než vaši soupeři.

V průběhu hry Faraway budete hrát řadu 8 karet před sebe zleva doprava. Tyto karty představují regiony, na které narazíte při průzkumu zemí. Postavy na těchto kartách vám přinesou vítězné body, pokud později splníte podmínky, které požadují. Na konci hry projdete stejnou cestou zpět a karty bodujete v opačném pořadí, než jste je hráli. V tom spočívá jádro hratelnosti. V průběhu hry slouží karty, které zahrajete, jak ke stanovení nových cílů, tak ke splnění těch, které jste zahráli dříve.

V každém tahu zahrajete jednu ze tří karet. Poté si vyberete novou kartu z lícem nahoru vyložené nabídky. Jelikož je hra ve Faraway simultánní, musíte při všech svých volbách počítat s chytrým systémem priorit - když si kartu vyberete jako poslední, máte v dalších tazích méně možností a často i méně výhodných voleb.

zobrazit více zobrazit méně