Mindok odpovídal na dotazy fanoušků – Chystá Odhodlaní: Stalingrad, rozšíření k Marsu a další
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Mindok odpovídal na dotazy fanoušků – Chystá Odhodlaní: Stalingrad, rozšíření k Marsu a další

13. 11. 2023 12:48 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Mindok natočilo další ze svých videí nazvaných Mindotazy, v nichž Pavel „Pogo“ Prachař odpovídá na dotazy fanoušků. Dotazy se logicky týkají toho, kdy u nás vyjde nějaká oznámená hra, případně zda vydavatelství vůbec chystá dotazovanou hru.

K největším novinkám aktuálního videa jistě patří série Odhodlaní. Dotaz se týkal nedávno oznámeného sci-fi dílu Undaunted 2200: Callisto, na který si – pokud tedy vůbec – ještě pořádně počkáme. Mindok totiž nejprve musí vydat dříve oznámené rozšíření Posily pro Normandii a Severní Afriku, které ale nabralo velké zpoždění.

Vydavatel totiž při překladu narazil na velkou spoustu nejasností a musel je konzultovat spolu s tvůrci. Teď už snad vše míří správným směrem a Posily dorazí v příštím roce. Zároveň se pracuje na překladu hry Odhodlaní: Bitva o Británii, která se na rozdíl od předchozích dvou dílů série odehrává na mapě tvořené hexy.

Mindok následně potvrdil, že přeloží i Undaunted: Stalingrad, což je o poznání větší krabice obsahující rozvětvenou příběhovou kampaň. Nejprve tedy v Mindoku musí vydat všechny tyto hry, než budou moct vůbec přemýšlet o Callistu.

Dále přišla řeč na sérii Nemesis, které tento měsíc odstartuje kampaň již třetího dílu Retaliation. Vydavatelství je počeštění hry nakloněné, nicméně nejprve musí dotáhnout velké rozšíření Den poté, takže Retaliation připadá v úvahu až v roce 2025 a česká verze proto nebude součástí nadcházející kampaně.

Dobré zprávy se týkají hry Mars: Teraformace, která letos v další kampani financovala nová rozšíření, kterých se v češtině dočkáte příští rok na podzim. V příštím roce se také dočkáte dvou her ve spolupráci s Fox in the Box. Food Chain Magnate vyjde jako první a bohužel jsou šance na jeho rozšíření mizivé. Zato Hegemony, které očekávejte koncem roku, vyjde v rozšířené edici s jedním velkým rozšířením (malé se zatím nechystá).

Undaunted: Battle of Britain zdroj: Osprey Games

Aby to ale nebylo jen o letech budoucích, tak ještě letos vyjde MikroMakro: Město zločinu 4. Tentokrát však bez bonusového boxu. Mindok ho původně začal překládal, ale zjistil, že za svou cenu toho nabízí trestuhodně málo, a tak od jeho překladu ustoupil.

Další tři hry mají u tohoto vydavatele nejistou budoucnost. Mindok o Faraway projevil zájem, ale není sám, takže teď už není otázkou, zda tato hra v Čechách vyjde, ale logo jakého vydavatele bude mít na krabici.

Evenfall se vydavatelství líbí, ale ještě nemůže s jistotou říct, že ho vydá, což se týká i případných rozšíření hry Příšeří: Hrdinům vstup zakázán, kde se bude čekat na vánoční prodeje, které jasně ukáží, zda je po hře taková poptávka, že si zaslouží rozšířit.

A nakonec museli v Mindoku spoustu lidí i zklamat, když na mnohé dotazy týkající se lokalizace odpovídali záporně. V tuto chvíli je pravděpodobné, že Mindok z nejrůznějších důvodů hned tak nevydá hry Canopy: Evergreen (pokračování Amazonie), Horrified, Trailblazer, Eila and Something Shiny, Evergreen, The Great Split, Zooloretto či Cat in the Box.

Netěšte se ani na Dogfight!, tedy další hru v sérii Blitzkrieg! a Caesar!; vzhledem ke změně vlastnictví práv nehrozí dotisk hry Zima mrtvých; a svých rozšíření se už nedočká Osud dobrodruha, Summoner Wars a Sagrada.

Nejnovější články