Autoři Kaskádie a Pokojovek přinesou v Nocturne liščí mystiky
Novinka zdroj: Iconiq Studios

Autoři Kaskádie a Pokojovek přinesou v Nocturne liščí mystiky

7. 11. 2023 11:17 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Milovníci Kaskádie, Pokojovek nebo Zboduj Město, zpozorněte! Společnost Flatout Games nedávno představila další potenciální hit jménem Nocturne. Ten sice v roce 2024 dorazí i do běžných obchodů (díky spolupráci s AEG), ale nejvýhodněji ho získáte během aktuální kickstarterové kampaně.

U projektu se vrací osvědčený tým David Iezzi (návrhář) a Beth Sobelová (ilustrátorka), který se sešel u zmiňované Kaskádie. Přírodní krásy reálného světa zde však vystřídají krásy toho mystického, plného antropomorfních zvířátek.

V zásadě jde o interaktivní a na pohled vábný puzzle, kde se 1 až 4 hráči zhostí role liščího mystika, který se snaží získat nejsilnější magické předměty a vyrábět mocné lektvary, které mu přinesou největší prestiž a vítězství.

Nocturne zdroj: Iconiq Studios

Do toho ještě promlouvají unikátní schopnosti jednotlivých postav, stejně jako vytyčené cíle. Podrobnosti se dozvíte v pravidlech, případně si hru můžete vyzkoušet v digitálním prostředí platformy Tabletopia. Kromě sólového režimu hra nabídne i rodinný, který trochu zjednodušuje pravidla.

Na hře se pracuje už několik let. Dokonce tak dlouho, že Nocturne už v roce 2019 získalo cenu LUCI za nejlepší herní design.

Jedna kopie hry vás v rámci kampaně vyjde na velice střídmých 660 korun. K základu dostanete jako bonus mini rozšíření Midnight, které přidává několik dalších karet postav, zaklínadel či cílů obohacují hru o dodatečné možnosti a varianty. Doprava stojí kolem 320 korun + daň.

Společnost tímto projektem pokračuje v tradici úspěšných kampaní, i když se v tomto případě nepohybujeme ve vyloženě závratných částkách. Tvůrci požadovali necelých 182 tisíc korun a nyní už přepočítávají 2,1 milionu korun. Tím se odemklo několik vylepšení, včetně bytelnější a hezčí krabice, dalších karet a většího sešitu pro zaznamenání bodů.

Nejnovější články