Série Odhodlaní se s pokračováním Undaunted 2200: Callisto přesouvá do vesmíru
Novinka zdroj: Osprey Games

Série Odhodlaní se s pokračováním Undaunted 2200: Callisto přesouvá do vesmíru

3. 10. 2023 13:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Série Odhodlaní je díky vydavatelství Mindok českým hráčům dobře známá. Deckbuildingové bitvy řízené scénářem na modulárním herním plánu jste mohli poprvé zažít v Odhodlaní: Normandie, následované pokračováním Odhodlaní: Severní Afrika a už byla oznámená lokalizace i třetího dílu Odhodlaní: Bitva o Británii.

V češtině tak čekáme už jen na Undaunted: Stalingrad, která zážitek posouvá na nový level s plnohodnotnou, rozvětvenou kampaní. A nyní původní studio Osprey Games oznamuje další přírůstek do série: sci-fi Undaunted 2200: Callisto. A než se podíváte do kalendáře, opravdu není 1. dubna…

Sérii se s dalším dílem přesouvá do budoucnosti a do hlubokého vesmíru, kde svedete bitvu o měsíc Jupiteru – Callisto. Hra bude podobně jako v případě Stalingradu ve větší krabici a novinkou v sérii je fakt, že nepůjde jen o čistý duel, ale hru budete moct hrát i ve čtyřech (mohlo by jít o týmovou hru?) a sólo.

Ve hře má mít význam zabírat vašimi bojovými mechy vyvýšené pozice a… to je zhruba tak vše, co se v tuto chvíli dozvídáme. Překvapí tedy ještě fakt, že podle stránky na BoardGameGeeku budou součástí hry pouze čtyři oboustranné desky, tedy variabilita herního plánu možná nebude tak vysoká jako u předchozích her.

David Thompson a já (Trevor Benjamin, pozn. autora) jsme nadšení, že se s vámi konečně můžeme podělit! Callisto bere sérii Odhodlaní do úplně nového zasazení s mnoha komponenty a vylepšeními uživatelského rozhraní, jako je [UPRAVENO//UPRAVENO//UPRAVENO společností Jovian Base Mining Corp.], stejně jako vzrušující nové prvky hratelnosti jako [UPRAVENO//UPRAVENO//UPRAVENO společností Jovian Base Mining Corp.]. Designování hry jsme si totálně užili a nemůžeme se dočkat, až se dozvíme, co na ní říkáte!“ uvedl k oznámení jeden z designérů Trevor Benjamin.

„Bylo vzrušující vyvinout úplně nové zasazení pro Odhodlané. Tvorba nového, dynamického, uměleckého stylu a přesvědčivého sci-fi zážitku byla intenzivní, odměňující zkušenost. Callisto je skutečně epická nová inkarnace v sérii. Doufám, že se všem bude líbit tolik jako našemu týmu,“ dodal ilustrátor Roland MacDonald.

Bohužel se nedozvídáme, kdy máme Undaunted 2200: Callisto očekávat, ale pokud se tento týden chystáte na veletrh Spiel v německém Essenu, tak tam hra nebude chybět k vyzkoušení.

Nejnovější články