Blíží se mořský Divukraj, dvojkovka Sky Team, párty hra Čtyřmi slovy! i pokračování Project L
Novinka zdroj: Rexhry

Blíží se mořský Divukraj, dvojkovka Sky Team, párty hra Čtyřmi slovy! i pokračování Project L

15. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I když jsme na našem webu tuzemské novinky v průběhu tohoto týdne odbavovali víceméně postupně, stejně je těch zpráv tolik, že je shrnutí potřebné. Protože vydavatelství neustále naskladňují, oznamují a slibují věci budoucí.

Například takové Albi už příští pátek 22. března uvede jednu z těch úplně největších novinek – ISS Vanguard. Tahle rozmáchlá kampaňovka v obří krabici skrývá hodiny a hodiny obsahu, které jednoznačně patří mezi to nejlepší, co si vůbec na stole můžete rozložit. Jedná se o obrovskou událost, kterou je třeba oslavit – v tomto případě celodenním online eventem, o kterém se dozvíme podrobnosti v pondělí. Jinak si kromě základu můžete pořídit rozšíření Osobní složky, které obohatí příběh všech 90 hratelných členů posádky a přidá jejich osobní cíle.

Této obludě se Blackfire rozhodl ve stejný den konkurovat titulem, jenž se zaměřuje na výrazně odlišné publikum. Jde o kooperativní dvojkovku Sky Team: Hladké přistání, kde se v roli pilota a kopilota budete snažit přistát na různých letištích po celém světě. K tomu vám pomůže přiřazování kostek na správná políčka, čímž vyvážíte osu, ovládáte rychlost, vysouváte klapky či podvozek a komunikujete s řídící věží.

Sky Team zdroj: Blackfire Mezi námi děvčaty zdroj: Blackfire

A když už jsme u této firmy, tak ta ještě oznámila zajímavou volbu pro všechny dámské večírky jménem Mezi námi děvčaty. Nejde o adaptaci stejnojmenného filmu, takže se vám po stolu nebude prohánět ani Lindsay Lohan (vzhledem k jejímu aktuálnímu stavu byste to asi ani nechtěli), ani Jamie Lee Curtis (to by asi uvítalo mnoho mužů a jistě i žen). Místo toho vám celkově 390 karet položí různé všetečné otázky, případně vám dá úkoly a výzvy. A vzhledem k peprnosti tématu a skutečnosti, že by na povrch mohly vyplynout nějaké pikantnosti, je to vhodné pro ženy od 18 let.

Teď už ale rychle do Divukraje, ve kterém Rexhry pomalu postavily všechny lodě, aby se mohly vydat do Dálavy. V překladu to znamená, že práce na této samostatné hře z oblíbeného světa jdou dobře, do útrob společnosti doputoval předprodukční vzorek a brzy by proto mohl začít tisk.

Naopak tisk skončil u opravené karty Jazzevčíka pro karetního Mozkožrouta, respektive jeho Minirozšíření 2022. Takže pokud byste ji chtěli, nezapomeňte se připomenout ve svém oblíbeném obchodu se stolní zábavou. Milovníky této hry navíc jistě potěší, že došlo na tisk speciální turnajové karty Kyrysna, kterou získáte účastí na některé z oficiálních soutěží, jako je třeba Mozko-Cool-Cup v Mníšku.

Mozkoužrout – opravné a turnajové karty zdroj: Rexhry

Mezitím nezávislé vydavatelství Boardcubator oznamuje datum blížící se kampaně pro novinku Project L: Square One. K jejímu spuštění dojde 23. dubna a stránka už je nahozená, takže si klidně můžete zakliknout sledování, ať vám start neunikne. A pokud si zakliknete i odběr novinek studia, budete mít během kampaně právo na bezplatný balíček se žolíkem, který obohatí hratelnost.

Půjde o strategický engine-building, jenž stejně jako předchůdce nabídne jednoduchá pravidla, ale přinese tolik jednotlivých vrstev, že potrvá, než si ho úplně osvojíte. Dodatečné přestavení proběhne v následujících týdnech, ale už nyní se ví, že mechanismy budou významně počítat s časem.

Project L: Square One zdroj: Boardcubator

Společnost Fox in the Box zase hlásí naskladnění asymetrické hry Ahoj, v níž si hráči mezi sebe rozdělí úlohy pašeráků, žraloků a ostatních mořských tvorů, zatímco TLAMA games oznamuje brzké vydání (za dva týdny) slovní párty hry Čtyřmi slovy! (So Clover!). V té vytváříte slovní asociace pro své spoluhráče na základě matice karet se slovy, aby se následně vaši přátelé pokusili správně zrekonstruovat na vaše myšlenkové pochody.

No a na závěr spíše taková zajímavost a výzva. Mladé české studio Pink Troubadour si skrze příspěvek na sociálních sítích dovolilo připomenout, že kromě vydávání tituly i vyvíjí. Proto pořádá pravidelná setkání, kde se testují prototypy a přemítá se nad tím, jestli je má cenu vydat. Takže pokud máte v šuplíku nějaký svůj nápad, případně už dlouhou dobu na deskovce pracujete, můžete na podobnou akci dorazit a svůj projekt představit. Stačí sledovat sociální sítě, kde se podobná setkání oznamují.

Další novinky z české scény za uplynulý týden:

Nejnovější články