TTGames bude farmaceutiky léčit psychické problémy v párty hře Side Effects
Novinka zdroj: BoardGameGeek

TTGames bude farmaceutiky léčit psychické problémy v párty hře Side Effects

12. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Po krátké době náznaků se zpoza oděvu veřejného tajemství vynořil další projekt relativně mladého českého vydavatelství TTGames, které se tentokrát rozhodlo vrhnout do trochu jiných vod. Jeho dalším oznámením je totiž menší titul zvaný Side Effects, jenž spadá do škatulky zábavy, kterou vytáhnete na libovolném večírku. A to dost pravděpodobně i díky jeho dost neotřelému tématu.

Projekt původně vydaný menší společností Pillbox Games a navržený trojicí Jen Igartua, Jade Shames a Kat Thek se zabývá problematikou užívání farmaceutických prostředků a terapií pro zmírnění psychických problémů způsobených užíváním drog, osobními démony či jinými alternativními divokými či traumatickými zážitky. Stále se však jedná „pouze“ o večírkovou zábavu, tudíž nemůžete očekávat žádnou výraznou kritiku nebo propracovaný komentář.

Dva až osm hráčů začnou partii se čtyřmi kartami nemocí vyloženými před sebou, což má značit jejich aktuální psychiku. Další čtyři karty poté mají na ruce a rovněž si je střídavě dobírají z balíčku. Tím se snaží nalézt ty správné léky pro léčbu. Problém ale samozřejmě tkví v tom, že taková pilulka sice možná jednu nemoc vyléčí, ale díky svým vedlejším účinkům může spustit další. K tomu si musíte dávat pozor na karty „epizod“, které na vás mohou zahrát ostatní a tím vyvolat nepřiznivé účinky.

Tohle vše se děje do té doby, než se někomu povede zcela zbavit všech nemocí a očistí se tak od všeho zlého. To trvá maximálně půl hodiny, ale zpravidla se k takovému výsledku doberete ještě o něco dříve. Pravidla jsou opravdu příznivá, ale vzhledem k tématu by asi bylo vhodné, kdyby ke stolu neusedly příliš malé děti.

Kdy přesně se české verze Side Effects dočkáme, zatím není jisté. Rovněž se neví český název, který společnost aktuálně hledá. I proto požádala své fanoušky o pomoc, jíž mohou poskytnout u jejich příspěvku na Facebooku. Takže pokud máte nějaký nápad, neváhejte se s ním podělit. Třeba budete mít štěstí a kromě toho, že v podstatě pojmenujete nějaký titul, ho rovnou i dostanete.

Nejnovější články