V The Vale of Eternity se stanete krotiteli nejrůznějších bytostí, díky Mindoku i v češtině
Novinka zdroj: Mandoo Games

V The Vale of Eternity se stanete krotiteli nejrůznějších bytostí, díky Mindoku i v češtině

13. 3. 2024 18:10 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Mindok v nedávných Mindotazech docela úspěšně mlžil. I když nám na dnešní středu přislíbil oznámení nějaké velké očekávané hry, neřekl, jaká to bude. A když se ve videu pak někdo ptal na to, jestli náhodou společnost nehodlá přeložit The Vale of Eternity, byla otázka víceméně smetená ze stolu s tím, že o něm zatím pouze přemýšleli. A o pár dní později hle – jejich další chystanou hrou je právě projekt od Eric Honga a studia Mandoo Games.

Je možné, že titul vám z nějakého důvodu unikl. Tím spíše, pokud sledujete pouze tuzemskou scénu. Proto vězte, že původně vyšel v průběhu minulého roku a přichází s vizuálně moc pěkným světem, ve kterém se hráči stanou krotiteli. Ti loví různé bytosti, příšery i duchy, aby si je podrobili do své moci.

Pomyslným svatým grálem jsou však majestátní draci, o nichž sní snad každý místní krotitel. Nicméně vítězem se nestává ten, kdo takového draka ochočí, nýbrž ten, kdo zvládne zkrotit ty nejzajímavější exempláře.

The Vale of Eternity zdroj: Mandoo Games

The Vale of Eternity v sobě v různých mírách mísí karty, sbírání sad a strategie, a to v rámci jednotlivých kol složených ze tří fází. První fáze je lovecká, během které draftujete dvě karty z herní desky.

Následně přijdou na řadu akce, jako je prodávání karet, ochočování nebo vyvolávání. No a následně dojde na část vyhodnocování, během níž se aktivují efekty vyvolaných karet a získávají se různé bonusy. O variabilitu se pak postará celkově 70 karet složených z exemplářů napříč celým světem.

Pokud se chcete spoléhat na informace od hráčů, pravidlově nejde o nijak složitou věc a pravděpodobně ji zvládnou i mladší ročníky zhruba od 10 let. Vzhledem k menší velikosti rovněž nejde o nic dlouhého, takže 2 až 4 hráči si s krocením poradí zhruba do 45 minut.

Práce na českém překladu teprve začnou, takže na vydání bude potřeba si ještě nějakou chvíli počkat. Mindok nicméně věří tomu, že by se mohl stihnout podzim nebo konec letošního roku. Tuzemský název by měl být Údolí věčnosti a cenovka se prozatím neví. Když se ale podíváte do zahraničí, zjistíte, že by se měla pohybovat kolem 800 až 900 korun.

Nejnovější články