Dino s řadou nových her myslí na nejmenší hráče a procvičování jejich dovedností
Novinka zdroj: Dino

Dino s řadou nových her myslí na nejmenší hráče a procvičování jejich dovedností

13. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Přestože se vydavatelství Dino v posledních letech snaží přicházet s náročnějšími hrami pro odrostlejší a zkušené hráče (Rainforest, Po stopách Darwina, Aldebaran Duel, Základna), nepřestává myslet na své věrné zákazníky z řad rodičů s malými dětmi.

Ti nově mohou vybírat z řady novinek, z nichž tři jsou původem české hry. Platí to například o Barvíncích od Štěpána Peterky, tedy o paměťové hře trénující soustředění, kterou si zahraje od 2 do 10 hráčů.

Barvínci zdroj: Dino

V malé krabičce za pár stovek je celkem šest her/aktivit, které jsou určené pro děti již od 3 let a karty vám zároveň umožní vymyslet si své vlastní aktivity a obecně edukativní pomůcky.

Zatímco Barvínci řeší paměť, tak Zvíře nebo věc? se soustředí na postřeh. V této hře Jana Vodičky, kterou si zahraje 3 až 8 hráčů rovněž od 3 let, je vaším cílem jako první rukou zaplácnout kartu zvířete odpovídající symbolu na vršku dobíracího balíčku, tedy taková varianta Dobble pro nejmenší.

Zvíře nebo věc? zdroj: Dino

No a třetí českou novinkou je fotbalová karetní hra Penalty od Jardy Písta Šimka. V tomto případě ke hře mohou usednout 2 nebo 4 hráči od 5 let, jelikož se hraje na týmy, které se střídají v útočení a bránění penalty.

Hráči za tímto účelem skrytě hrají karty vystřeleného míče a chytajícího brankáře, přičemž se pracuje s odhadem a náhodou. Každý tým má navíc na celou hru jednu kartu druhé šance, s níž může odvrátit gól, pokud se mu podaří na kostce hodit odpovídající hodnoty.

Penalty zdroj: Dino

Kromě těchto tří her, které jsou do jedné na pouhých 10 minut, Dino naskladnilo také počeštěnou verzi karetní hry Sequence Stacks, v níž tvoříte postupky z karet, v čemž vám ale škodí ostatní hráči. Zahrajete si ve dvou až šesti od sedmi let během 15 minut.

A na konec tu je ještě karetní adaptace rozsáhlé knižní série Deník malého poseroutky. Hra s podtitulem Bláznivá rychlovka je určená 2 až 4 hráčům od 6 let, a protože hrají všichni najednou, dokončíte ji za 10 minut.

Úkolem hráčů je bleskurychle brát karty ze středu stolu a přikládat je lícem dolů před sebe do jedné řady. Cílem je vytvořit tu nejdelší řadu, v níž ale nesmí sousedit dvě karty stejné barvy či se stejnou postavou. Taková chyba řadu rozdělí na dvě, z níž se vám pořád počítá ta delší.

A to by ze současných novinek od Dina bylo vše.

Nejnovější články