Wroth od studia za Too Many Bones a Cloudspire je na Gamefoundu v češtině
Novinka zdroj: Chip Theory Games

Wroth od studia za Too Many Bones a Cloudspire je na Gamefoundu v češtině

13. 3. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nejnovější hra studia Chip Theory Games, které stojí za kousky jako Too Many Bones, Cloudspire či The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era, se jmenuje jednoduše Wroth. Stojí za ní jeden z autorů série Dice Throne a ilustrátor her Radlands a Válka v Říši divů v jedné osobě Manny Trembly a jedná se o přístupnější area control pro až 4 hráče na hodinku, který můžete hrát spolu, proti sobě i sólově.

Ve hře se zhostíte jedné z pěti frakcí, které se diametrálně odlišují, mají své unikátní elitní jednotky i schopnost tak mocnou, že ji můžete použít jen jednou za hru. Náplň tvoří draftování kostek, které vám umožní získat zdroje, nasadit jednotky, pohybovat s nimi a útočit na ostatní v boji o území.

Pokud se hru rozhodnete hrát kooperativně nebo sólo, postavíte se libovolné jedné frakci a přidáte jednoduchý systém umělé inteligence. Ve všech případech hru Wroth vysvětlíte svým spoluhráčům do 15 minut, což je na poměry studia opravdu nevídané.

A pokud neznáte tvorbu Chip Theory Games, pak vězte, že v krabici na vás nečeká žádný papír, karton či dřevo, protože herní deska i desky hráčů jsou z obšitého neoprenu, všechny karty a přehledové plachty jsou z plastu, což platí i o potištěných kostkách a veškerých žetonech. Takže ano, jejich hry můžete hrát klidně v blízkosti vody bez strachu z jejich poškození.

Wroth je od včerejšího večera na Gamefondu, kde se přes noc podařilo vybrat již přes 6 milionů korun. Díky tomu se odemknuly nové výzvy pro sólové/kooperativní hraní a vylepšení některých komponent.

Hru v rámci kampaně pořídíte za sníženou cenu 1 300 korun. Každé ze dvou rozšíření s novými frakcemi stojí samostatně 460 korun, ale pokud sáhnete po jejich balíčku se základní hrou, zaplatíte jen 2 000 korun. No a pak je tu ještě balíček úplně všeho za 5 700 korun, který navíc obsahuje desítky kovových žetonů, misku na házení kostek, art book a sadu sedmi kovových plakátů.

Bohužel se hned našlo 10 movitých zákazníků, kteří využili silně omezené nabídky za 17 360 korun, která jim zajistila každou budoucí základní hru studia. Dobrou zprávou ale je, že zbylé úrovně si můžete klidně rozpočítat do splátek na 6 měsíců.

Poštovné činí 350 korun a budete ještě muset uhradit daň. Hru Wroth si rovnou v kampani můžete pořídit v české verzi, kterou obstará vydavatelství Fox in the Box a rozesílání her je v plánu v březnu roku 2025 (minimálně anglických verzí, další jazykové verze se mohou opozdit).

Nejnovější články