Rexhry počeští budování dungeonů ve Stonespine Architects ze světa Hrdiny v kostce
Novinka zdroj: Thunderwork Games

Rexhry počeští budování dungeonů ve Stonespine Architects ze světa Hrdiny v kostce

11. 3. 2024 10:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Již loni v létě oznámilo studio Thunderworks Games hru Stonespine Architects, která je zajímavá hned ze dvou důvodů. Zaprvé, spadá do světa oblíbeného Hrdiny v kostce a zadruhé, za hrou stojí Jordy Adan, tedy autor neméně oblíbených zakreslovaček Kartografové a Zombicide: Do zbraně.

A jelikož u nás Hrdinu v kostce i Kartografy vydávají v počeštěné verzi Rexhry, jistě tolik nepřekvapí, že i Stonespine Architects vyjdou právě od nich v češtině. Vydavatel v tuto chvíli odhaduje konec letošního roku a cenovka bude zhruba tisícikoruna.

Stonespine Architects je karetní hra pro 1 až 5 hráčů na 45 až 60 minut, v níž draftujete karty posupně tvořící podzemí každého z hráčů. To tvoříte podle zadání a úkolů, kdy máte pod palcem nejen spletitost chodem, ale i jejich obsah, tedy lákadla pro dobrodruhy a pasti, které musí překonat.

Hra prošla úspěšnou kickstarterovou kampaní, na kterou přes 4 400 zájemců přispělo částkou 3,78 milionů korun. V kampani nebyly žádné dodatečné cíle a rovnou by tak měla obsahovat plastový insert a dvě desítky potištěných dřevěných komponent, tedy navíc k víc než stovce karet a padesátce žetonů.

Nejnovější články