Monumenty věků

World Wonders

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
50-70 min.
více méně
Doporučený věk:
Typ:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Vžijte se do role velkých vůdců minulosti a vybudujte si vlastní starověké město.

Každý hráč bude každé kolo používat své zlato na stavbu destiček, které zvýší ekonomiku jeho města. Město, které produkuje více potravin a vytváří obchod, přináší více obyvatel. Nechte své město růst!

K dispozici je 5 typů budov a každá z nich poskytuje určitý typ surovin, díky nimž se vaše město vyvine z pouhé osady na největší město světa. Pokud jsou vaše budovy ze všech stran zcela uzavřené, vytvořili jste velmi dobře naplánovaný městský blok. To vám přinese spoustu bodů.

Abyste mohli do svého města umístit nové budovy, budete také potřebovat hodně silnic. Sousedství se silnicemi vám umožní umístit budovy dále od mapy. Tím dosáhnete na přírodní zdroje, které kromě jiných výhod přinášejí vítězné body.

Stejně důležité jako budovy jsou památky a žetony divů. Ty vám přinesou spoustu vítězných bodů, ale spotřebují veškeré vaše zlato. Moudře si vybírejte, kdy a kam je umístit. Každý monument vyžaduje ke svému umístění budovy, cesty, přírodní zdroje, nebo dokonce vodu ve svém sousedství. Nebude snadné je do města vměstnat, ale jejich přínos bude velký.

Pokud vám dojde zlato, váš tah také končí. Jakmile všichni hráči utratí své zlato, začne nové kolo a nové budovy a silnice budou k dispozici všem.

Nakonec, jakmile některý z hráčů dosáhne maximálního limitu počtu obyvatel, stane se vítězem hry World Wonders vůdce nejlepšího města starověkého světa!

zobrazit více zobrazit méně

Nejnovější články