Loděnice (druhé vydání)

Shipyard (2nd edition)

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
40-120 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Jsme v 19. století, námořní doprava je stále důležitější. Korporace i námořní síly potřebují stále novější lodě. Zkuste se vžít do role jejich výrobců. Najměte zaměstnance, nakupte příslušenství, získejte přízeň hodnotících komisí. Nezapomeňte si pronajmout průplav a můžete vytáhnout kotvu.

Hráči se střídají, začínají náhodně vybraným hráčem a pokračují kolem stolu ve směru hodinových ručiček. Ve svém tahu si vyberou jednu z dostupných akcí z nabídky. Za tuto akci získá hráč něco, co potřebuje ke stavbě své lodi. V dalším tahu hráč posune tuto akční kartu před všechny ostatní a vybere si jinou akci.

Pokud hráč ve svém tahu dokončí loď (lodě se skládají z malých karet s vyobrazením přídě, zádě a (nejlépe několika) prostředních dílů s několika možnostmi přidání vybavení nebo posádky), vyrazí s ní na zkušební plavbu v kanálu, během níž může získat body za rychlost, posádku, vybavení nebo bezpečnost.

Jak hráči postupují ve svých tazích, řada akčních karet se posouvá po akční dráze. Jakmile vedoucí akční karta opět dosáhne startovního pole, značka odpočítávání se posune o jedno pole dolů a hra pokračuje.

Hra končí, když značka odpočítávání dosáhne cílového pole. (Může také skončit dříve, pokud hráčům dojdou karty lodí.) Za vládní zakázky se získávají bonusové body a hráč s nejvyšším počtem bodů vyhrává.

Hra trvá přibližně 30 minut na hráče.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články