Vyšla Loděnice, Včelín, Příval temnoty i sólo pro Khoru. Další várka novinek je na cestě
Novinka zdroj: CMON

Vyšla Loděnice, Včelín, Příval temnoty i sólo pro Khoru. Další várka novinek je na cestě

9. 2. 2024 10:37 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Je tady pátek, což znamená příjemnou povinnost shrnout si dění české scény za uplynulý týden. O některých novinkách jsme vás informovali v samostatných článcích (Trio, Průzkumníci a Fliptown) a ty další si tu hezky pěkně sjednotíme podle jednotlivých vydavatelství, z nichž nesdílnější bylo Blackfire.

Blackfire

Heat: Hustý déšť a Marabunta zdroj: Blackfire

Společnost Blackfire oznámila data vydání spousty již známých her, ale našla se i nějaká ta vyložená novota. Od 16. února bude v obchodech dostupná další základní krabice série Marvel United s podtitulem Spider-Geddon, která je plná variant Spider-Mana, a i tentokrát je vše kompatibilní s ostatními krabicemi na trhu.

Ve stejný den vyjde zakreslovací převahová hra Marabunta pro dva hráče, kde v roli mravenců bojujete o území. 23. února se zase konečně dočkáme prvního rozšíření hry Heat s podtitulem Hustý déšť, které přinese nové mapy, další barvu hráče a nová pravidla spojená s mokrou vozovkou. A ve stejný den dorazí i Kapitán Flip, tedy přístupná hra o tahání žetonků a volbě jejich strany.

Další je taková novinka nenovinka. Blackfire totiž vydal první Azul s rozšířením Křišťálová mozaika. Celou sérii Azul vydával původně Mindok, ale jelikož značku už vlastní společnost Asmodee, pod kterou spadá i Blackfire, bude hra nově vycházet pod tímto vydavatelem.

Krajina zvířat zdroj: Blackfire

Dále tu máme aktualizaci ohledně psí deskovky Bark Avenue, která v češtině vyjde jako Uštěkaná ulice. Ještě se nedozvídáme datum vydání, ale hra už zamířila do tisku, takže to bude pravděpodobně otázka měsíců.

No a na konec tu máme nové oznámení. Blackfire 19. dubna vydá hru Krajina zvířat, o které jsme psali již loni v říjnu. Jedná se o novinku studia stojícího za Dixitem a Mysteriem, v níž si berete žetonky zvířat a umisťujete na svou desku tak, aby žila v harmonii (v originále se hra totiž jmenuje Harmonies).

Rexhry

Příval temnoty 2: Plameny pekelné zdroj: Rexhry

Jak už jsme psali z kraje týdne, vydavatelství Rexhry oznámilo malou karetní hru Trio a potvrdilo, že jsou na cestě české karty nahrazující německé v Přívalu temnoty, což zdrželo jeho vydání.

Firmě se nakonec vše zdárně podařilo zvládnout ještě v tomto týdnu, takže kooperačka Příval temnoty už míří do obchodů i s rozšířením Zkáza nebes a doprovází ji dotisk kooperačky Duchové ostrova s rovnou trojicí rozšíření.

Albi

Včelín zdroj: Albi

Albi tento týden také přispěli novým kouskem na českém trhu, a to konkrétně hrou Včelín od studia Stonemaier Games. Jedná se o workerplacement z budoucnosti po lidech, kdy vládu převzaly včely. Hra zaujme už jen tím, že je v ní na výběr z 20 různých včelích frakcí.

Zároveň se společnosti podařilo sehnat opravené desky Starého světa pro hru Anno 1800. Ty totiž nemají mít z jedné strany budovu skladiště, ale ilustraci. Herně je můžete jednoduše ignorovat nebo napište na info@albi.cz či eshop@albi.cz a vydavatel vám pošle opravené.

BoardBros

Khôra: Zlatý věk zdroj: Archiv

Vydavatelství BoardBros teď sice nic nevydává ani neoznamuje vyloženou novinku, ale i tak má skvělou zprávu pro fanoušky hry Khora a příznivce sólového hraní. Sami zakladatelé vydavatelství vytvořili sólovou variantu Šťastná ruka demokracie, která láká nejen na nové výzvy, ale také pětidílnou kampaň s příběhem. Stáhnete ji třeba u nás na kartě hry.

Mindok

Kabo zdroj: Mindok

Mindok má zase dobrou zprávu pro každého, kdo už se nemůže dočkat dotisku karetní hry Kabo. Ta vyjde v nové, české grafice a vyrábí se v Čechách. Díky tomu je vydání za rohem, konkrétně se na ní můžete těšit od 1. března.

TLAMA games

Loděnice (druhé vydání) zdroj: Tlama Games

Nakonec tu máme ještě vydavatelství TLAMA games, které v tomto týdnu vydalo druhou edici hry Loděnice od českého autora Vládi Suchého. Jedná se o eurovku s výběrem akcí, rondely a stavbou lodí.

Nejnovější články