Druhá edice Loděnice Vladimíra Suchého našla českého vydavatele
Novinka zdroj: Tlama Games

Druhá edice Loděnice Vladimíra Suchého našla českého vydavatele

12. 1. 2024 11:58 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Loděnice je jedním ze starších kousků Vladimíra Suchého, autora deskovek jako Podmořská města a Evakuace. Suchý se po návratu práv na hru od původního vydavatele rozhodl vytvořit její druhou edici ve svém studiu Delicious Games (více v jeho vývojářském deníku), která měla svou premiéru v anglické verzi na loňském Essenu.

Doteď se nevědělo, jestli se této české hry dočkáme v českém jazyce, ale nakonec se našlo vydavatelství, které se tohoto úkolu zhostilo – TLAMA games. Z Shipyard (2nd Edition) se tak stává Loděnice (druhé vydání) a pokud jste hru dříve nehráli, pak vězte, že i v dnešní době má hodně co nabídnout.

Základ se nezměnil, takže se stále jedná o strategickou hru s výběrem akcí, které vám umožní budovat lodě. Sbíráte tu jejich jednotlivé části trupu, které lepíte dohromady, osazujete je posádkou s různými funkcemi i nejrůznějším vybavením, ať už je řeč o plachtách, komínech či výzbroji.

Jakmile jednou loď dokončíte, otestujete ji v systému vodních kanálů, kde se předvede její rychlost, bojeschopnost a ohodnotí další prvky. Druhá edice přináší zejména kompletně přepracovanou vizuální stránku s vylepšenými komponentami, došlo k vybalancování zakázek a je tu fajnové sólo.

Pokud jste právě začali o Loděnici jevit zájem, tak nemusíte nijak zoufat nad tím, že byste na ní museli čekat dlouhé měsíce. TLAMA games totiž českou verzi vydá ještě v průběhu ledna, přičemž už teď si ji v obchodě můžete předobjednat se slevou za 1 279 korun (doporučená cena je 1 599 korun).

Nejnovější články