Harmonies od tvůrců her Dixit a Mysterium cílí na milovníky Azulu a zvířat
Novinka zdroj: Libellud

Harmonies od tvůrců her Dixit a Mysterium cílí na milovníky Azulu a zvířat

10. 10. 2023 13:07 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na proběhlém veletrhu Essen Spiel se tradičně ukázal obří zástup očekávaných i zcela neznámých deskoherních novinek, jež chystají známá studia i nezávislí vývojáři napříč světem. Na výstavní ploše proto nesměla chybět ani společnost Libellud, kterou znáte hlavně díky asymetrické kooperativní hře Mysterium a uměleckému Dixitu. Firma zde prezentovala chystanou novinku Harmonies, kterou si pravděpodobně oblíbí všichni milovníci Azulu (děkujeme webu Dicebreaker).

O projektu jste mohli v minulosti slyšet ve spojení s původním názvem Tiny Landscape. Ten se proměnil na aktuální Harmonies, což stále nemusí být finálním pojmenováním. Naopak víceméně hotové je herní jádro, v němž si hráči vybírají z kamenů/žetonů uprostřed stolu a přidávají je na svou osobní desku.

Kameny vybírají z pěti různých skupin. Hráč si vezme celou skupinu, nikoliv pouze jednu barvu, a umístí ji na svou desku tak, aby na svůj ostrov (destičku) přilákal zvířata z vyložených karet. Nabídka zvířat je veřejně dostupná, takže jakmile první hráč splní podmínku vytvořením potřebného uskupení, má na něj nárok a může si jej vzít.

Umísťování žetonů se neděje pouze v rovině, ale staví se i do výšky, kdy na sebe položíte až tři kameny. Tím docela vtipně vytvoříte vizuální manifestaci různých prostředí, kde dva šedé kameny tvoří horu, zatímco jeden hnědý a jeden zelený představují strom (dřevo a listí). Výjimku tvoří jenom žetony písku a vody, které na sebe skládat nemůžete.

Vítězné body se primárně získávají za přilákaná zvířátka. Dodatečné body přinesou bonusové podmínky, například za vytvoření nejdelší „řeky“ z vodních dílků. Na hře se ještě intenzivně pracuje a k jejímu oficiálnímu oznámení teprve dojde. Zatím se ale pracuje s myšlenkou, že by finální produkt mohl na pulty obchodů dorazit v dubnu roku 2024.

Nejnovější články