Příval temnoty od Rexher se blíží, stejně jako chytrá karetní hra Trio
Novinka zdroj: Rexhry

Příval temnoty od Rexher se blíží, stejně jako chytrá karetní hra Trio

5. 2. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Rexhry v neděli tradičně oznámilo další hru, kterou přinese v českém překladu. Kdekdo mohl čekat, že to po náznacích bude nové rozšíření karetní Války o prsten, ale vydavatelství jaksi opomenulo oznámit hru Trio, která vyjde co nevidět (přesné datum ale nevíme).

Trio je předělávka starší hry nana, kterou můžete hrát ve třech až šesti hráčích, přičemž konce partie se dočkáte za pouhých 15 minut. Je to další hra založená na číslech, přičemž tentokrát do zážitku promluví i vaše paměť.

Každý z hráčů má několik karet na ruce, které si seřadí od nejnižší po nejvyšší, zároveň se několik karet vyloží na stůl lícem dolů. Ve svém tahu si jednoduše vyberete kartu z ruky libovolného hráče (klidně i sebe) nebo ze středu stolu a odhalíte ji.

Poté odhalíte ještě jednu další a pokud jsou obě stejné, můžete odhalovat dál. Cílem je odhalit bez chyby tři stejná čísla, která si vezmete jako svou kořist. Hráč, který jako první získá tři trojice, vyhrává hru. Pokud odhalíte různá čísla, váš tah končí a hraje další hráč. Vaším úkolem je v takovém případě si zapamatovat, kde bylo jaké číslo a příště z této znalosti těžit.

Zároveň si můžete partii okořenit dodatečnými pravidly, kdy hráč vyhraje okamžitě po získání trojice sedmiček, případně po získání dvou setů, kdy součet či odečet jejich čísel dává sedm. A aby toho nebylo málo, dá se hrát i v týmech.

Rexhry kromě toho aktualizovaly stav české edice velké deskovky Příval temnoty. Hra totiž původně dorazila na sklad vydavatele již před dvěma týdny, ale chybou výroby obsahovala karty v němčině. České karty jsou momentálně na cestě a pokud se nic nepokazí, měly by dorazit tento nebo příští týden.

Pak vydavatele čeká výměna obsahu ve všech krabicích a jejich nové zabalení a konečně odeslání do obchodů. Pokud vše půjde podle plánu, bude Příval temnoty dostupný ve druhé polovině února.

Nejnovější články