Trio

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
15 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:

Nana, která byla později vydaná pod názvem Trio, je karetní hra, ve které hráči hledají trojice.

Balíček obsahuje 36 karet, po třech kusech od čísel 1 až 12. Hráči dostanou do ruky několik karet, které musí seřadit od nejnižší po nejvyšší, a zbývající karty se položí lícem dolů na stůl.

Ve svém tahu si vyberte libovolnou jednu kartu, kterou chcete odhalit, a to buď nízkou, nebo vysokou kartu z ruky některého hráče (včetně vaší vlastní), nebo libovolnou kartu ze stolu. Poté to udělejte znovu. Pokud obě odhalené karty ukazují stejné číslo, pokračujte ve svém tahu odhalením další karty; pokud ne, vraťte karty na místo, odkud přišly, a ukončete svůj tah.

Pokud odhalíte tři karty se stejným číslem, vezměte si tyto karty jako sadu před sebe. Pokud jako první seberete tři sady, vyhráváte – s výjimkou toho, že hráč vyhrává okamžitě, pokud získá sadu sedmiček nebo dvě sady, které součtem či odečtem hodnot dávají sedm.

Všimněte si, že nana a Trio obsahují stejné komponenty, ale nana je označena pro 2-5 hráčů, zatímco Trio pro 3-6 hráčů. Trio má mírně pozměněná pravidla, hráči používají všechny karty bez ohledu na počet hráčů. Navíc můžete hrát v normálním režimu – vítězství se třemi sadami nebo sedmičkami – nebo v "ostrém" režimu, vítězství se dvěma spojenými sadami nebo sedmičkami. A konečně, Trio obsahuje pravidla pro hru v týmech se čtyřmi nebo šesti hráči.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články