Coalitions

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
60-240 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Coalitions vychází ze série konfliktů známých jako revoluční a napoleonské války. Hráči, kteří představují hlavní evropské mocnosti, mezi sebou soupeří o budoucnost kontinentu. Inovativní a elegantní herní systém umožňuje historickou rekonstrukci konfliktů, ale co je ještě lepší, dokáže vytvořit i věrohodné alternativní historie. Aliance mohou mít různé podoby, kampaně mohou probíhat podle jiných přístupových linií, ale to, čeho jsou hráči svědky, je stále věrohodná verze historie.

Coalitions přináší celý kontinent napoleonských válek do rychle hratelného systému. Pro více hráčů - bez prostojů. V každém tahu KAŽDÝ hráč něco dělá... ale dělá něco "jiného". To vytváří nečekaný cyklus, jaký jste ještě nikdy nehráli. Parádní dřevěné figurky nebo verze "Deluxe" s těmi nejkrásnějšími miniaturami, jaké jste kdy viděli. Podporovatelé z Kickstarteru získají exkluzivní modely, rozšíření pro hráče navíc a navíc hru pokrývající trochu jiné období!

V průběhu celého období vytvářela Británie koalice téměř s každým národem, který se postavil proti Francii. Kdykoli byla koalice poražená, Británie se snažila vytvořit novou se státy, které by pokračovaly v boji. Národy měly i jiné motivy k vedení válek, často se snažily rozšířit vlastní hranice na úkor svých sousedů. Sama Británie bojovala proti Francouzům v Portugalsku a Španělsku a díky téměř úplné kontrole nad mořem vysílala vojenské výpravy všude tam, kde byla šance Francouze potrápit. Dokáže rakouský císař ochránit Německou říši a severní Itálii před revolučními armádami? Spojí se pruský král a ruská carevna jako spojenci? Podaří se Osmanské říši ochránit Egypt, Balkán a Kavkaz před agresivními sousedy?

Při hře Coalitions rozhodujete o osudu Evropy; vaše rozhodnutí budou tvořit dějiny. Dovedete Francii k velikosti? Podaří se vám vyburcovat a sjednotit Evropu, aby skoncovala s infantilní republikou a obnovila Ancien Régime? Nebo je ve vás snad Metternich, který dokáže ostatní oklamat a s lstivým úsměvem blafovat k vítězství?

Každý hráč ovládá jednu ze šesti asymetrických frakcí: Francii, Anglii, Rakousko, Prusko, Rusko nebo Turecko. Poté se pokusí uzavřít spojenectví a trvají na tom, že bude výhodné pro všechny, ačkoli ve skutečnosti může vyhrát jen jeden hráč. V průběhu hry se hráči snaží obsadit a upevnit klíčové pozice, za které v příslušné fázi získají vítězné body.

zobrazit více zobrazit méně