Série Coalitions láká na diplomatické dobývání Evropy bez čekání na tah
Novinka zdroj: Phalanx

Série Coalitions láká na diplomatické dobývání Evropy bez čekání na tah

23. 8. 2023 9:35 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Studio Phalanx Games se pomalu připravuje na plnohodnotné uvedení historické série Coalitions od Andrewa Rourkea. Její název si můžete pamatovat z roku 2021, kdy na Kickstarteru vybrala téměř 4,2 milionů korun a podporovatelé mohou svou zásilku očekávat do konce září. Na to od října naváže běžný prodej.

V obchodech si půjde zakoupit celkově čtveřici titulů. Tím hlavním kusem je základní hra Coalitions. Až šest hráčů v ní rozpoutá válku o dominanci v Evropě skrze diplomacii a válčení. K dispozici bude šestice národů (Francie, Británie, Rakousko, Rusko, Prusko a Osmanská říše), které se snaží ze svých domovských teritorií rozšířit svůj vliv.

K tomu využijí známé vojevůdce, armády a bitevní karty. Autoři zároveň slibují, že hráči zde nebudou vůbec čekat na svůj tah. Akce se provádí simultánně podle toho, jak se otáčí prvek nazvaný Wheel of War. V krabici naleznete oboustrannou herní mapu, sedm scénářů a pravidla pro sólové a kooperativní režimy. Jedna seance může zabrat klidně až tři hodiny.

Coalitions zdroj: Phalanx

Kromě zmíněného základu se do prodeje ještě podívají dvě samostatně hratelná rozšíření. Každé z nich prozkoumává jiné časové období a nabízí dodatečné národy. Realpolitik se zaměřuje na období, kdy v Prusku vládl Otto von Bismarck. V útrobách se skrývá nový herní plán a celkově čtyři národy – Prusko, Francie, Rakousko a Itálie. Přidává nový sólový režim i variantu pro dva hráče, kdy každý ovládá dva národy. Také dává větší důraz na asymetrii jednotlivých stran.

Druhá samostatná expanze se jmenuje Raison d’État a zkoumá úpadek Svaté říše římské. Opět přichází s unikátním herním plánem, kde se utká rovnou sedm národů (Polsko, Švédsko, Británie, Francie, Španělsko, Rakousko a Osmanská říše). Proto v tomto případě platí, že ke stolu může usednout až sedm hráčů zároveň.

Posledním produktem, který do volného prodeje dorazí, je Ancien Régime. V tomto případě se už jedná o rozšíření, které ke hraní vyžaduje základní hru. Do té přinese novou herní mapu, dodatečné mechanismy a sedmou frakci, kterou je Španělsko. Sledovat bude vzestup pruského Fridricha Velikého, stejně jako střet Francie a Británie.

Exkluzivní kickstarterové edice s miniaturami zřejmě zůstanou nadále exkluzivní, jelikož se do prodeje podívá pouze verze s dřevěnými figurkami. Cena se ve volném prodeji navýší, ale stále máte možnost vytvořit předobjednávku za výhodnější cenu. Základ stojí bez dopravy zhruba 1 200 korun.

Říjen bude každopádně pro studio plodný. Během něho společnost zákazníkům také přinese HUANG pojednávající o bouřlivém období čínských válčících států.

Nejnovější články