Coalitions: Realpolitik Expansion

Podrobnosti
Rozšíření pro:
Počet hráčů:
Herní doba:
45-180 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Rozšíření Realpolitik je samostatná hra, která přináší všechny skvělé funkce a mechanismy hry Coalitions pro nižší počet hráčů. Je založená na prusko-rakouské (1866) a prusko-francouzské válce (1871), konfliktech, díky nimž se sjednocení Německa stalo skutečností. Hráči se ujímají rolí vůdců Francie, Pruska, Rakouska a Itálie a snaží se ještě jednou přetvořit mapu střední Evropy ve svůj prospěch. Měřítko hry sice není tak epické jako v jiných rozšířeních nebo v základní hře Coalitions, ale i tak je v sázce hodně!

Rozšíření Realpolitik je určené pro 1-4 hráče, s novým sólo režimem a důrazem na kompetitivní režim pro 2 hráče, ve kterém oba hráči ovládají dva národy. Systém Activator je upravený tak, aby tomuto režimu vyhovoval, a celkové téma rozšíření je trochu jiné - řekněme, že nezapomínáme zohlednit masivní vliv železnic z poloviny 19. století.

Realpolitik také zavádí větší asymetrii mezi národy než v základní hře Coalitions, od vysoce militantního Pruska a ekonomicky silné Francie až po nově, ale ne zcela sjednocenou Itálii a mnohonárodnostní Rakousko.

Stejně jako ostatní samostatná rozšíření přichází Realpolitik s vlastní sadou komponent, včetně nového Wheel of War a nové herní desky.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články