Vyšly hry La Granja, Vinohrad Toskánsko či Kostnice. Chystá se Ecos a další Zombicide
Novinka zdroj: TTGames

Vyšly hry La Granja, Vinohrad Toskánsko či Kostnice. Chystá se Ecos a další Zombicide

17. 7. 2023 13:22 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kanonáda oznámení českých vydavatelství nebere konce, ale my jsme tu jako vždy pro vás, poctivě sbíráme vše, co se kde šustne a sesumírujeme vám to pro pohodlnost do jednoho článku. Tentokrát můžete zamířit do obchodu pro spoustu nových her a na další se začít těšit.

Farmaření na Mallorce

La Granja: Deluxe Master Set zdroj: Tlama Games

Vezmeme to od vydavatelství TLAMA games, které konečně naskladnilo očekávanou strategickou deskovku La Granja v modernizované edici Deluxe Master Set. Klasická deskovka se tak dočkala nové vizuální podoby, lepších komponent, a kromě přeloženého základu v krabici najdete i veškerý promo materiál a 12 rozšíření, na jejichž tvorbě se podílela taková esa, jako jsou například Stefan Feld, Adam Kwapiński či Dávid Turczi.

Ve hře se stanete farmáři na Mallorce se vším, co k tomu patří – budete rozšiřovat svá pole, kupovat vylepšení, najímat pracovníky, prodávat své zboží na trhu a dělat zkrátka vše pro to, abyste z hlediska vítězných bodů byli lepší než soupeři. La Granja: Deluxe Master Set je pořádný kus deskovky, čemuž odpovídá i cena kolem dvou tisíc korun.

Za vínem do Toskánska

Vinohrad: Toskánsko zdroj: Albi

Další novinku na český trh přineslo vydavatelství Albi a jedná se o rozšíření Toskánsko pro strategickou hru Vinohrad, která se na českém trhu pěkně uchytila. Toskánsko obsahuje tři moduly, jimiž si můžete ozvláštnit běžnou partii.

Zaprvé je tu nový herní plán se všemi čtyřmi ročními obdobími, kterým nahradíte ten původní. Zadruhé jsou tu specializovaní pracovníci s nejrůznějšími schopnostmi. A zatřetí tu jsou zařízení, jimiž si vylepšíte svůj vinohrad. Toskánsko byste měli sehnat za 800 až 900 korun.

S květinou do Kostnice na guláš

Button Shy Games Mindok zdroj: Mindok

Poslední vydané novinky na českém trhu patří vydavatelství Mindok a jsou rovnou tři – Kostnice Sedlec, Řekni to květinou a Guláš. Jedná se o svižné hry v malinkatých krabičkách s pouhými 18 kartami od studia Button Shy, od nějž můžete znát například Vělkoměsto.

V Kostnice Sedlec budete přeskládávat lebky, v Řekni to květinou se naučíte květomluvu populární v Anglii 19. století no a v Guláš si se sousedy uvaříte ňamku, pokud vám tedy škůdci nerozkradou všechny přísady. Každá z těchto malých her vás vyjde na přibližně 150 korun.

Přírodními bohy na zkoušku

Ecos: První kontinent zdroj: TTGames

Tím bychom měli vydané novinky a je načase se podívat na to, co dalšího česká vydavatelství chystají. Překvapivým onzámením je jistě lokalizace hry Ecos: První kontinent, o kterou se starají v mladičkém TTGames. Toto vydavatelství se zatím postaralo o českou verzi Abyss a v přípravě má ještě Zahradní říše.

Ecos: První kontinent je v tuto chvíli ve výrobě, takže bychom na ní nemuseli čekat moc dlouho. Ve hře se stanete přírodními silami tvořícími planetu. Jenže tvoříte společně jen jednu planetu a každý má o její podobě jiné představy. Usednout k ní může až 6 hráčů a dohráno by mělo být zhruba za hodinu.

Zombíci, želvy a rytíř v černém

Zombicide: White Death zdroj: Blackfire

Blackfire po nedávném náznaku potvrdil další řadu produktů v sérii Zombicide. Po nedávných novinkách Živí nebo nemrtví a Do zbraně a chystaných Iron Maidenech se můžete začít těšit ještě na novou hru Zombicide: White Death, která byla nedávno na Kickstarteru.

Tenhle kousek se vrací do fantasy zasazení, které obohatí o nové tower defense prvky a mráz. Základ rovnou doprovodí dvojice rozšíření Eternal Empire a Teenage Mutant Ninja Turtles: Timecrash, která obě lákají na desetidílné kampaně. Vše je navíc kompatibilní s Černým morem a Zelenou hordou.

Vydavatelství kromě toho má ještě jedno lákadlo v podobě rozbalení produkčního vzorku titulu Batman: Návrat Temného rytíře – Desková hra, tedy obrovské hry určené primárně jednomu hráči, byť ke stolu může zasednout i druhý hráč a chopit se role záporáků. Na video se podívejte na Instagramu.

Divoká Valerie

Divoká Amazonie zdroj: Rexhry

A konečně Rexhry mají dvě velmi rychlé zprávy. Na jedné straně je to fakt, že odevzdaly podklady pro českou lokalizaci hry Divoká Amazonie od studia stojícího za Divokou Serengeti. V této hře si budujete vlastní pytlíček žetonků, s jejichž pomocí rozšiřujete svůj prales a zabydlujete ho zvířátky.

Druhou novinkou tohoto vydavatelství je příslib ještě dalšího obsahu pro Království Valerie: Karetní hra. Před týdnem jsme se dozvěděli o chystaném překladu rozšíření Flames & Frost, teď se k tomu přidává ještě malý balíček Undead Samurai čítající pár karet nemrtvých samurajů a nové události.

Nejnovější články