Série Zombicide se potřetí vydává do středověku s dalším úspěšným Kickstarterem White Death
Novinka zdroj: CMON

Série Zombicide se potřetí vydává do středověku s dalším úspěšným Kickstarterem White Death

6. 4. 2023 9:37 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Po Černém moru a Zelené hordě nás dungeon-crawlerová série Zombicide vezme ještě jednou do dávného středověku. Studio CMON momentálně vybírá peníze na Kickstareteru na hru Zombicide: White Death, v níž bude hlavní roli hrát pekelná zima a vysoké hradby.

Hra bude v jádru v podstatě stejná jako její předchůdci, tedy 1 až 6 hráčů se vtělí do hrdinných bojovníků, kteří se vybaví nejrůznějšími zbraněmi, s nimiž budou čelit nekonečným zástupům zombií. Hlavní rozdíl je tentokrát v prostředí, kdy vám pomohou vysoké hradby, na které se nemrtvým hůř šplhá a zároveň je můžete díky chladnému počasí zmrazit.

Kampaň je jinak poměrně skoupá na slovo, takže pro bližší informace se musíte začíst do rozpracovaných pravidel. Pokud si hru chcete pořídit a nechcete třeba čekat, zda i tento kousek vyjde v češtině od Blackfire, pak máte jednu jedinou možnost – balení základní hry s limitovanou edicí pěti přeživších podle členů metalové kapely Lacuna Coil.

Krabice naplněná plastem k prasknutí vás vyjde na 110 dolarů, tedy 2 400 korun, k čemuž ještě musíte připočíst poštovné odhadem mezi 580 a 900 korunami a z celé částky pak ještě odvedete 21% daň.

Cíl kampaně je nastavený na 4,3 miliony korun a v době psaní článku se již podařilo vybrat 16 milionů. Díky tomu se obsah základní krabice v rámci dodatečných cílů rozšíří nejen o desítky karet, ale i desítky figurek, zejména nových hrdinů, kterých v tuto chvíli přibylo již dalších 14 a nové abominace, tedy přerostlé nepřátele.

Kampaň hry Zombicide: White Death poběží ještě 20 dní a hra by k vám měla dorazit v květnu roku 2024.

Nejnovější články