Nová hra od CGE a další Lacerda na obzoru v čele pátečního souhrnu
Novinka zdroj: Czech Games Edition

Nová hra od CGE a další Lacerda na obzoru v čele pátečního souhrnu

29. 3. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Protože je pátek, je naší milou povinností shrnout vám zprávy z českého trhu za uplynulý pracovní týden. A začneme pěkně zostra novou hrou studia Czech Games Edition od začínajícího autora Tomáše Holka, který zároveň chystá hru Galileo Galilei v rámci nového českého studia Pink Troubadour.

Novinka se jmenuje SETI: Search for Extraterrestrial Intelligence a jde o strategickou hru, v níž s pomocí sond a satelitů prozkoumáváte ze Země vesmír. Budete pracovat s pohybem planet a pomůže vám na 200 unikátních karet s obrázky zachycujícími skutečné technologie a nejrůznější prvky související s průzkumem vesmíru. Zahrajete si až ve čtyřech hráčích, myslelo se i na sólisty a datum vydání je plánované na letošní veletrh Spiel v Essenu, který se uskuteční od 3. do 6. října.

Mnohem dříve, konkrétně už v květnu u nás v česko-anglické verzi vyjde nejnovější počin mistra Lacerdy – komplexní euro Inventions: Evolution of Ideas. Povedete v něm společnost snažící se přicházet s vynálezy, které posunou celé lidstvo.

Inventions: Evolution of Ideas zdroj: Vital Lacerda

Hry Vitala Lacerdy patři na poli eurovek k těm nejsložitějším a Inventions nebude výjimkou. Více se o hře dozvíte v našem samostatném článku a v případě zájmu si hru už můžete předobjednat v obchodě TLAMA games. Jen se připravte, že za kickstarterovou verzi se všemi odemčenými bonusy zaplatíte přes 4 tisíce korun.

Dále tu máme dvě zprávy vydavatelství Blackfire, které momentálně prochází inventurou, takže přestože na sklad dorazila očekávaná deskovka Cyberpunk 2077: Gangy Night City i s rozšířením Rodiny a psanci, tak k jejich skutečnému vydání dojde až 3. května.

Druhá zpráva se týká deskovky Zaklínač: Starý svět. Pokud jste hru nekupovali během kampaně v kompletním balení, tak se můžete začít těšit na trojici rozšíření Divoký hon, Stezka nestvůr a Balíček dobrodružství, které míří do výroby a dočkat bychom se jich měli na podzim spolu s dotiskem deluxe verze hry. Co je jejich obsahem, se dočtete po jejich rozkliknutí.

Zaklínač: Starý svět – Stezka nestvůr zdroj: Blackfire

I z vydavatelství Rexhry přicházejí dvě zprávy. Zaprvé, rozšíření Yog-Sothot a Černá koza pro Cthulhu: I smrt může zemřít se rychle blíží vyprodání. A zadruhé, když si předobjednáte obě krabice blížící se hry Marvel Dice Throne, dostanete zdarma promo balíček s 24 kartami, který bude jinak prodávaný zvlášť.

Nakonec ještě zpráva z Dina, které chystá trojici vzdělávacích her pro děti z řady Chytré kvízy. Jedna krabičky pomůže s vyjmenovanými slovy, druhá s násobilkou a třetí s angličtinou.

Níže už jen tři další zprávy týkající se českých a počeštěných her, o nichž jsme v uplynulém týdnu psali samostatně:

Nejnovější články