Český Kinghill se dočká druhé edice a rovnou dvou rozšíření
Novinka zdroj: Violet Dragon

Český Kinghill se dočká druhé edice a rovnou dvou rozšíření

28. 3. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kinghill je česká desková hra a prvotina tvůrce Petra Marka, která si koncem roku 2021 prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru, aby se o rok později dostala do rukou prvních zájemců. V březnu roku 2023 změnila majitele, když ji coby značku koupilo britské studio Steamforged Games, které vlastní i další český projekt – Euthii.

Od této akvizice před jedním rokem panovalo ticho, které sám autor konečně prolomil oznámením budoucích plánů. Ticho panovalo proto, že Petr Marek spolu s týmem ze Steamforged Games pracoval na nových rozšířeních.

Jedno rozšíření nebude nijak zvlášť objevné, prostě vám umožní zahrát si Kinghill ve třech a čtyřech hráčích. Základní hra se navíc dočká dotisku, či spíše druhé edice, jelikož dojde k vyvážení některých karet a zpřesnění pravidel a textů na kartách (budovy budou dostupnější, některé nestvůry silnější, termíny jednotnější, ale do základních mechanismů hry se nesahalo).

No a k tomu všemu se chystá ještě větší rozšíření Oath of the Druids. To přidá novou část hrací desky s novými akcemi a místy pro karty, do své strategie zakomponujete nové dělníky typu druid, naučíte se platit novým zdrojem pošpiněných krystalů za kouzla, karty moci a modré krystaly a v neposlední řadě tu bude přes 60 nových karet, upgradů, legendárních jednotek a bossů.

To vše můžete očekávat odhadem koncem letošního nebo začátkem příštího roku. Zatím vše nasvědčuje tomu, že se nebude dělat crowdfundingová kampaň a vše zamíří rovnou do obchodů, přičemž na základě budoucího průzkumu, tedy poptávky po samotném rozšíření se rozhodne, zda bude studiu dávat smysl vyrábět krabičky rozšíření samostatně (v případě velkého zájmu), nebo vznikne jen jeden kompletní balíček se základní hrou a rozšířeními (v případě malého zájmu o samotná rozšíření).

Aktualizováno 28. 3. 2024 v 16:18: Česká verze nových rozšíření a druhé edice základní hry bohužel s největší pravděpodobností vůbec nevznikne.

Nejnovější články