Zaklínač: Starý svět – Stezka nestvůr

The Witcher: Old World – Monster Trail

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
90-150 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Svět po spojení sfér je plný děsivých bestií. Nikdo, kdo se ocitne na cestě sám, se nemůže cítit bezpečně. Číhající utopenci, ghúlové pochodující poblíž hřbitovů nebo harpyje snášející se ze vzduchu jsou jen malou částí hrozeb, které na cestovatele čekají!

Přináší další úroveň hloubky různých prvků hry: sledování a boj s příšerami, sestavování balíčku a komb, používání bomb, využívání mutagenů a přidávání speciálních karet do startovních balíčků.

Obsahuje hratelnou školu zaklínače Manticora, pokročilé akční karty pro vašeho zaklínače a 17 velkých karet nestvůr, jednu pro každou z nestvůr Starého světa. Tyto karty obsahují novou, pokročilou speciální schopnost nestvůry a popisy čtyř speciálních útoků. Tyto útoky přímo souvisejí s vlastnostmi nestvůry ve světě Zaklínače.

Když se na hrací desce objeví nestvůra, hráči vedle ní umístí další velkou kartu - je viditelná pro všechny a je spojena s jednou konkrétní nestvůrou.

Kromě 17 velkých karet přináší toto rozšíření také 4 speciální bojové karty. Před bojem s nestvůrou zamíchejte 2, 3 nebo 4 náhodně do jejího fondu životů (v závislosti na úrovni nestvůry). Díky tomu bude boj se silným, masivním Vlkodlakem úplně jiný zážitek než čelit Fogletovi skrývajícímu se mezi mlhami a iluzemi. Navíc každý souboj se stejnou nestvůrou bude jedinečný, protože není jisté, které speciální útoky se objeví a v jakém pořadí.

Speciální bojové karty umožní zpestřit souboje a představí zcela novou mechaniku - pasivní útoky. Když nestvůra odhodí speciální bojovou kartu kvůli svému poškození, automaticky se aktivuje pasivní útok.

Různé speciální a pasivní útoky nestvůr znamenají, že rozhodnutí hráče při tažení nestvůry a v boji musí být ještě pečlivěji zvažována.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články