Tento týden přinesl Lords of Ragnarok, Pochmurný kraj i Trio
Novinka zdroj: Albi

Tento týden přinesl Lords of Ragnarok, Pochmurný kraj i Trio

8. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Další týden se chýlí ke svému konci a my pro vás máme souhrn toho nejzajímavějšího z české scény. V uplynulých dnech se na pulty obchodů dostaly dva velké, očekávané kousky a jeden velmi malý, který může jedině překvapit.

Řeč je například o epické strategické hře Lords of Ragnarok z dílny studia Awaken Realms v českém překladu od Albi, v níž budete za doprovodu nádherných figurek se svým hrdinou a armádou dělat vše pro to, abyste se stali vítězi za zvuků konce světa. Hra vychází ze starší Lords of Hellas, ale přichází i s vlastními nápady.

Druhou velkou krabicí je Pochmurný kraj od Fox in the Box, což je deskovka pro 1 až 3 hráče na 1-2 hodiny se silně asymetrickými stranami. Vyznačuje se tématem vycházejícím z komiksové série a úmyslnou dírou ve víku krabice, která slouží jako kostková věž pro vyhodnocení boje. Společnost zároveň spustila předobjednávky asymetrické pirátské hry Ahoj.

Třetí novinkou na trhu je malá karetní hra Trio, v níž využijete paměti. Ve hře se snažíte dělat trojičky karet se stejným číslem, přičemž je hledáte mezi svými kartami, kartami na stole, dokonce i kartami soupeřů. O kvalitách hry svědčí například její výhra v letošních As d’Or, tedy francouzských hrách roku.

Trio u nás vydávají Rexhry, u nichž ještě chvíli zůstaneme. Vydavatel totiž oznámil návrat štychové karetní hry Wizard, tentokrát v nové grafice a pod českým názvem Čaroděj. V této hře se snažíte získat body správným odhadem toho, kolik štychů vyhrajete (v rámci takové karetní přebíjené). Zatím bez data vydání.

A ještě jedna zpráva patří Rexhrám. Studio vydalo přátelské varování o blížícím se vyprodání hry Mláďata z Divukraje, tedy dětské varianty normálního Divukraje. Společnost už jedná o možnosti dotisku, který ale nebude dřív než na podzim, takže s případnou koupí hry na léto moc neváhejte.

Nakonec tu máme ještě aktualizaci několika her od Mindoku, kdy se už 19. března můžete těšit na podivně vypadající, malou karetní hru Co tě žere? Ta dělá vyložené divy s pouhými pěti očíslovanými kartami na hráče a rozhodně ji doporučuji vyzkoušet.

1. dubna se očekává přílet okřídlených bestií s pokračováním hry Na křídlech pod názvem Na křídlech draků. Hra slibuje podobně fungující systém s vlastními novotami.

A do třetice všeho dobrého se 1. května můžete konečně těšit na rozšíření Den poté pro Nemesis a Nemesis: Lockdown, které přidává jak více obecného obsahu, tak i novou krátkou hru epilog, kterou si zahrajete hned po běžné partii a budete zjišťovat, co se původní posádce stalo.

Kromě toho jsme už samostatně psali o oznámení české lokalizace hry Wroth, tedy nejnovějšího kousku z dílny Chip Theory Games, který bude na poměry studia přístupnější a kratší.

Nejnovější články