Shrinkopolis

Shrinkopolis

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
15-40 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:
Hodnocení uživatelů:
Hodnocení BoardGameGeek:
-

Lidstvo našlo řešení, jak se vypořádat s globálním oteplováním, přelidněním a hladem: udělalo všechny lidi malými! Zachránili jsme planetu, ale teď musíme přežít v obří místnosti plné výzev. Veď svou maličkou komunitu k vítězství tím, že postavíš to nejúžasnější zmenšené město.

Ve svém tahu si vylosujte dvě sousední karty (kartu města a kartu odměny) z kruhové nabídky. Umístěním jedné z nich rozšíříte své město a získáte kostky surovin vytvořením spojení s již umístěnými kartami. Poté případně utracením určité kostky získáte kartu odměny stejné barvy ze společné nebo osobní nabídky. Sbíráním různých zvířátek získáte roztomilé meeplíky, s nimiž se můžete podělit o suroviny ostatních hráčů. Získávání užitečných nástrojů vám umožní manipulovat s kostkami zdrojů. Sestavováním sad karet stejného typu si odemknete ještě lepší akce a získáte více bodů.

Po 6 kolech sečtěte všechny body získané z karet odměn i veřejných a osobních cílů a ten, kdo má nejvíce bodů, vyhrává a získává titul Shrinkopolis!

zobrazit více zobrazit méně