Faraway, Dračí strážce, Cthulhu, Final Girl i Rolling Realms v dalším českém souhrnu
Novinka zdroj: Catch Up Games

Faraway, Dračí strážce, Cthulhu, Final Girl i Rolling Realms v dalším českém souhrnu

14. 12. 2023 11:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Čeští vydavatelé se stále odmítají rozloučit s rokem 2023 a nám tak nezbývá nic jiného, než vám ještě jednou shrnout události posledních dní.

Faraway

V Mindoku se nakonec rozhoupali k počeštění letošní novinky Faraway, která byla na veletrhu Spiel v Essenu pěkně slyšet. Jedná se o menší karetní hru pro 2 až 6 hráčů odehranou do půl hodinky, která zaujme neobvyklým systémem.

Každý hráč si v průběhu hry vytvoří vlastní řadu osmi karet, kterou na konci hry projde od poslední k první. Platí tedy, že nově zahraná karta slouží ke splnění podmínek dříve zahraných karet, ale sama nastavuje podmínky kartám zahraným po ní. Hra tím nutní k neotřelému způsobu myšlení.

Mindok zatím neprozradil, kdy se hry Faraway dočkáme, ale jak bývá ve zvyku tohoto vydavatelství, žádá o pomoc s vymyšlením názvu hry. Ve vydavatelství zatím pracují s názvem Osmero, ale pokud máte lepší nápad, podělte se o něj v komentářích zde.

Dračí strážce a Prima ZOOM

Dračí strážce zdroj: Albi

Vydavatelství Albi se zase ještě těšně před Vánoci podařilo naskladnit dvě hry. První z nich je Dračí strážce, tedy rodinná kooperačka, v níž hráči společně, ale tajně programují manévry draka, který se snaží ochránit princeznu před chamtivými rytíři.

Druhou novinkou je Prima ZOOM – Letem světem, tedy pokračování licencované kvízové hry Prima ZOOM – Poznejte svět zblízka. Novinka je samostatně hratelná, ale můžete ji propojit i s předchozí hrou a obohatit si tak zážitek čtyřmi novými okruhy témat: podmořský svět, záhadná místa, přírodní divy a kulturní zvyklosti.

Final Girl a Cthulhu

Poslední holka zdroj: Rexhry

Rexher přichází aktualizace stavu překladu sólovky Final Girl, na které spolupracují s vydavatelstvím Fox in the Box. Lokalizace se již blíží svému konci, což znamená, že všech pět krabic první sezóny Poslední holky, jak se hra bude v češtině jmenovat, by mělo dorazit na náš trh ve druhém či třetím čtvrtletí příštího roku.

Zároveň se vydavatelství konečně dostalo k lokalizačním materiálům třetí sezóny epické deskovky Cthulhu: I smrt může zemřít, jejíž české verze bychom se tak měli dočkat ve druhé polovině příštího roku.

Rolling Realms

Rolling Realms: Underwater Cities zdroj: Stonemaier Games Rolling Realms: Praga Caput Regni zdroj: Stonemaier Games

A poslední zpráva přišla z českého studia Delicious Games, které se spojilo se Stonemaier Games na tvorbě malých rozšíření pro hru Rolling Realms, která původně vyšla jako print-and-play během pandemie, ale dočkala se i fyzického vydání.

Nově je možné přikoupit si balíčky Underwater Cities Promo Pack a Praga Caput Regni Promo Pack s hrami od Vládi Suchého. První balíček sice vytvořil Jake Frydman, který stojí i za promo balíčkem s Výbušnými lektvary, ale druhý už má na svědomí sám Suchý. Oba přidávají šest karet a mechanicky se inspirují jednotlivými hrami.

Nejnovější články