Závoďte, bourejte a střílejte na okruzích v Joyride: Survival of the Fastest

16. 8. 2023 15:02 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Deskovky Heat a Rallyman GT nám ukázaly, jak moc může být zábavné stolní závodění. Není proto divu, že z jejich obliby chtějí těžit i další tvůrci, tentokrát Pete Ward a Duncan Molloy, kteří dali spolu s vydavatelstvím Rebellion Unplugged (stolní Sniper Elite a Judge Dredd) dohromady deskovku Joyride: Survival of the Fastest.

Každý hráč si vybere vozidlo s unikátními vlastnostmi a pokusí se závod dokončit jako první. Nicméně v tomto případě nepůjde o žádnou čistou jízdu. Mnohem vítanější je svým protivníkům co nejvíc zatopit, a to klidně doslova.

Do ostatních jezdců můžete úmyslně vrážet, vrhat po nich rakety a vysmát se jim, když vjedou do kaluže oleje, kterou jste zlomyslně nechali v prachu za sebou. Ke slovu tak přijde poškození, ale také práce s řadičkou a kostkami.

Joyride: Survival of the Fastest zdroj: Rebellion

Tvůrci na své hře vyzdvihují modulárnost. Herní desky jsou sice pevně dané, ale sami si můžete určit, kde bude závod začínat, kde končit a na jakých místech se budou nacházet kontrolní body, jimiž musíte prosvištět. V případně zájmu se můžete začíst do rozpracovaných, ale podrobných pravidel.

Deskovka Joyride: Survival of the Fastest momentálně vybírá na Kickstarteru peníze na svůj vznik. Od včerejšího spuštění kampaně se již podařilo vybrat 1,1 milionu korun, tedy přesně dvojnásobek požadované částky a hra by tak ke svým podporovatelům měla dorazit příští rok v srpnu.

V rámci kampaně máte na výběr ze tří úrovní podpory a s nimi spojenými odměnami. Za bezmála 900 korun je k mání krabice nazvaná Joyride Duel: Next Gen, která je určená pouze pro dva hráče, a kromě všech jiných potřebných komponent obsahuje dvě auta a dvě mapy.

Za 1 400 korun je plnohodnotná deskovka Joyride: Survival of the Fastest pro dva až čtyři hráče se čtyřmi dalšími vozy a dvěma velkými mapami. Obě krabice jsou spolu kompatibilní, takže když sáhnete po třetí úrovni za 2 800 korun, která je obsahuje, můžete jejich obsah smíchat. V tomto balíčku je navíc exkluzivní rozšíření Big Day Out s dalšími dvěma mapami a vozidlem.

Pokud hru navíc podpoříte v prvních dvou dnech, dostanete jako poděkování dřevěné žetony checkpointů namísto kartonových. Poštovné činí 420 až 700 korun podle výše odměny a dobrou zprávou je, že nebudete muset platit daň.

Nejnovější články