Blackfire oznamuje Sky Team, vydává Zaklínače i Cthulhu Wars a oznamuje další nálož
Novinka zdroj: Blackfire

Blackfire oznamuje Sky Team, vydává Zaklínače i Cthulhu Wars a oznamuje další nálož

22. 9. 2023 11:37 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Celkem pravidelně vám přinášíme souhrny nových zpráv z českého trhu s deskovými hrami (naposledy v pondělí), jelikož je těch informací prostě a jednoduše tolik, že by se nám to na web snad ani nevešlo.

A tenhle týden byl pro deskovkáře pomalu lepší než Vánoce, protože se rozeběhlo víc než deset zajímavých crowdfundingových kampaní a jen vydavatelství Blackfire oznámilo, připomnělo či rovnou naskladnilo sedm nových her. Tento souhrn je proto zasvěcený jen a pouze jemu.

Zaklínač: Starý svět

Zaklínač: Starý svět zdroj: Blackfire

Asi největším oznámením je naskladnění dlouho očekávané deskovky Zaklínač: Starý svět, která ještě stále postupně přichází ke svým podporovatelům původní kampaně (konečně došlo na várku s českými krabicemi, měli byste svou odměnu dostat už co nevidět).

V obchodech budete Zaklínače vídat od 29. září i s rozšířeními. Jedná se o dobrodružnou hru, v níž se každý zhostí role zaklínače z některé ze zaklínačských škol, budete cestovat po světě, zabíjet monstra, pít lektvary, zlepšovat své dovednosti a číst si vzájemně malé příběhy.

Ústředním mechanismem je stavba balíčku a hraní karet tak, aby se ideálně řetězily a vy způsobily maximální možné zranění některé z ikonických potvor. Hra není kooperativní a s ostatními hráči tu můžete hrát kostkový poker o herní peníze.

Cthulhu Wars: Duel

Cthulhu Wars: Duel zdroj: Blackfire

Chthulhu Wars je obří asymetrická deskovka s gigantickými figurkami, která se prakticky okamžitě stala legendární. Něco takového spatřit v češtině by sice bylo krásné, ale buďme realisté, cena by byla příliš vysoká. V Blackfiru se místo toho rozhodli počeštit menší odbočku Cthulhu Wars: Duel.

Jak už název napovídá, jedná se o verzi pouze pro dva hráče, kde se jeden hráč ujme samotného Cthulhu a druhý Černé kozy. Stále jde o silně asymetrickou bitvu, tentokrát ale ve velmi kompaktním balení vhodném i na malé stoly.

Místo plastových figurek jsou tu kartonové, takže je hra velmi skladná a samozřejmě cenově o poznání dostupnější. Partie by navíc měly trvat jen půl hodiny. Cthulhu Wars: Duel bude v obchodech rovněž od 29. září.

Sky Team

Sky Team zdroj: Le Scorpion Masqué

Dále tu máme oznámení překladu hru Sky Team, o které jsme vás informovali před měsícem. Stejně jako v případě Cthulhu Wars: Duel se jedná o deskovku přesně pro dva hráče, kteří ztvární role pilota a kopilota.

Hra je řízená kostkami a společnými silami budete přistávat s jedním letadlem za druhým. Nebo se o to aspoň pokusíte. Bojovat budete s nepříznivým počasím, s namrzlou přistávací dráhou, s únikem paliva i leteckou věží, aby vám nad letištěm udělala prostor a nevrazili jste do jiného letounu.

Dobrou zprávou pro české hráče je, že jedním z letišť, které ve hře navštívíme, je i pražské letiště Václava Havla. V tuto chvíli se ještě nedozvídáme, kdy máme počeštěný Sky Team očekávat.

Ulož svoje knihy

Ulož svoje knihy zdroj: Blackfire

A teď zpátky ke hrám, které vyjdou do pár týdnů. Jednou z nich bude logický titul Ulož svoje knihy s krásným heslem: „Srovnej knížky na poličku, nezapomeň na kočičku“. Jedná se o hru pro jednoho hráče, na kterého čeká 40 výzev.

V těch budete do poličky skládat knížky a kočičku tak, aby vám to celé nepopadalo. Hlavní výzvou je nejvyšší polička, která musí na knihách sedět v perfektní rovnováze. Jak něco takového otestujete? No přece vodováhou ukrytou v květináči! Hry se dočkáme už 6. října.

Ukradené Vánoce Tima Burtona

Ukradené Vánoce Tima Burtona zdroj: Blackfire

Spolu s Ulož svoje knihy, tedy 6. října dorazí i nová hra podle legendárního filmu Ukradené Vánoce Tima Burtona. Jedná se o taktickou karetní hru, v níž si zvolíte jednu z ikonických obsah.

Každá má svou vlastní desku a svůj balíček karet, s jehož pomocí se pokusíte získat víc žetonů svátků než vaši soupeři, tedy v případě, že hrajete za Jacka Skellingtona či Santu Clause, protože v kůži Oogie Boogie a Dr. Finkelsteina vám jde o halloweenské žetony. Hra je plná blafování a intrik pro 2 až 6 hráčů na maximálně 45 minut.

Fakt hluční knihovníci

Fakt hluční knihovníci zdroj: Blackfire

Svého data vydání se dočkali i Fakt hluční knihovníci od autorů Výbušných koťátek. Jedná se o „nemilosrdnou překřikovací hru“, v níž údajně zužitkujete své zbytečné znalosti. Hra se hraje na týmy, které se snaží pokořit soupeře ve vědomostní překřikované.

Jednoduše se vytáhne kartička se zadáním, například „kulaté věci“ a členové týmu musí začít vykřikovat názvy kulatých věcí začínající na písmeno určené vaší figurkou na herním plánu. Stojí na „B“ a zařvete „balón“? Správně, posunete se na další písmeno se stále stejným zadáním.

Tým, který se dostane dál, získá vítězné body. Pokud vám taková bláznivá párty hra ve sbírce chybí, můžete začít vyhlížet pátek 13. října, kdy se Fakt hluční knihovníci objeví v obchodech.

Disney Sorcerer's Arena: Epická aliance

Disney Sorcerer's Arena: Epická aliance zdroj: The Op Games

A konečně tu máme poslední kousek dnešního souhrnu. Jedná se o kartami řízené arénové bitvy ve hře Disney Sorcerer’s Arena: Epická aliance na motivy stejnojmenné mobilní hry. Ve hře si vyberete hrdiny i padouchy od Disneyho a Pixaru, smícháte jejich balíčky a pustíte se do boje.

V základní krabici je celkem osm postav včetně Ariel, Aladdina či Sullyho, zatímco dvě souběžně vydaná rozšíření obsahují po třech dalších postavách. V Mrazení v zádech jsou to Matka Gothel, Jack Sellington a Horned King, zatímco v Přichází příliv jsou to Davy Jones, Vaiana a Stitch.

Blackfire má v tuto chvíli k dispozici jen pár kusů pro recenzenty a čeká na potvrzení doručení celého nákladu, aby mohl spustit předobjednávky v prodejnách. Hra proto nebude už moc daleko.

Nejnovější články