Přistát s letadlem není žádná legrace. Přesvědčí vás o tom kooperace pro dva hráče Sky Team
Novinka zdroj: Le Scorpion Masqué

Přistát s letadlem není žádná legrace. Přesvědčí vás o tom kooperace pro dva hráče Sky Team

17. 8. 2023 14:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Letecká katastrofa se stane tak rychle, že člověk ani nestihne mrknout. Existuje o tom mnoho filmů či dokumentů, z nichž je patrné, že na bedrech pilotů spočívá ohromná zodpovědnost. Jestli jste si chtěli někdy vyzkoušet, jak moc velká, ale nechce se vám komplikovaně získávat pilotní licence, není problém. Přesně od toho tu bude novinka Sky Team.

Hru navrhl Luc Rémond (Splito a Mrkve a zběsile) a někteří lidé si ji mohli vyzkoušet na uplynulém Gen Conu. Tam z ní v podstatě všichni byli neskutečně nadšení, o čemž svědčí třeba aktuální hodnocení na webu BoardGameGeek, které se drží na opravdu vysokém průměru 8,6 z 10.

Jedná se o čistou dvojkovku, v níž se jeden z hráčů ujme role pilota, zatímco druhý kopilota. Společnými silami se pokusí úspěšně přistát na 11 známých letištích ve 21 scénářích, které jsou založené na reálných podmínkách. Jednou vás bude otravovat silný vítr, jindy led a příště zase únik oleje. Každé z letišť přinese své vlastní výzvy, fungující jako samostatné hádanky.

Princip je postavený na přiřazování kostek na správná místa v kokpitu, čímž vyvažujete letadlo, ovládáte jeho rychlost nebo vysouváte klapky a podvozek. Během toho musíte komunikovat s kontrolní věží, ale vhod přijde i trocha kávy, abyste si zlepšili koncentraci a mohli jste si třeba změnit hodnotu na kostkách. Neustále se snažíte o to, aby jednotlivé prvky byly v rovnováze, jinak může dojít k neštěstí.

V Evropě bude hra dostupná od letošního Essenu, po něm by se měla podívat i do běžného prodeje. Jestli se toho příliš nezmění, měla by se cenovka pohybovat kolem 700 korun.

Nejnovější články