Solo Game Master’s Guide vás naučí, jak vést hru sami pro sebe
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

Solo Game Master’s Guide vás naučí, jak vést hru sami pro sebe

13. 3. 2023 14:07 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Hraní RPGéček je tradičně skupinovou záležitostí, ale v posledních letech se na trhu rozmáhá trend tzv. solo RPGs: Her, ve kterých se stále ujímáte role postavy a v její kůži prožíváte příběh, ale činíte tak sami, coby jediný hráč a svůj vlastní game master v jedné osobě. 

Ať už je řeč o všemožných indie projektech (z nichž mnohé dnes vychází s pravidly umožňujícími jak skupinové, tak sólo hraní, jako kultovní Ironsworn nebo nedávno tady na webu zmiňované Firelights) či modulech umožňujících sólo hraní klasických RPG gigantů jako Dungeons & Dragons, vypadá to, že tenhle fenomén s námi přinejmenším ještě chvilku zůstane. A tak dává smysl, že se na trh dostávají i doplňující materiály, jako jsou příručky pro sólo vypravěče.

Ostatně, je to přece stejné jako se skupinovým hraním. Pokud vás sólování RPGéček chytlo a chcete být svému hráči – tedy, sobě – co nejlepším vypravěčem, není špatný nápad se vybavit nějakou tou literaturou. 

Solo Game Master's Guide 6 zdroj: Modiphius Entertainment

Solo Game Master’s Guide vychází pod záštitou Modiphius Entertainment. Na svědomí jej má anonymní tvůrce youtube kanálu Geek Gamers, jehož jméno projektu na zvučnosti vyloženě nepřidává, ale když vás na zadní straně vychvaluje Shawn Tomkin, autor právě výše zmíněného Ironsworn, zas tak moc to zvučné jméno nepotřebujete. 

Solo Game Master’s Guide je 180stránková, barevná příručka, obsahující spoustu tipů, jak si sólové hraní co nejvíce užít: Jak se vyhnout klasickým slepým uličkám; jak se dostávat před zajímavější rozhodnutí než obyčejné volby ano/ne; a k tomu přes 70 stránek náhodných tabulek, a hlavně také ukázky toho, jak do sólo režimu adaptovat řadu populárních skupinových RPG včetně samotného D&D. 

Knihu seženete přímo v obchodě studia v PDF formátu za 300 korun, v brožované vazbě za 686 korun a v pevné vazbě za 820 korun, přičemž poštovné do České republiky je odhadované na 350 korun.

Nejnovější články