Sólové RPG WOAD: Stone to Stone vás provede velšskou mytologií
Novinka zdroj: Art of Arklin

Sólové RPG WOAD: Stone to Stone vás provede velšskou mytologií

8. 3. 2023 12:15 | RPG | autor: Ondřej Partl |

Jestli si úplně nepotrpíte na rozmáchlá RPG, ve kterých si pipláte svou postavu do nejmenšího detailu či často házíte kostkamia a chtěli byste raději zkusit trochu koncentrovanější příběhový zážitek, můžete sáhnout po tzv. journalling hrách. Ty totiž dávají maximální důraz na vyprávění, které je doplněné o důkladné zapisování vaší cesty. A přesně do tohoto subžánru spadá i chystané sólové dobrodružství WOAD: Stone to Stone.

To relativně nedávno odstartovalo svou cestu na Kickstarteru, kde se úspěšně zafinancovalo během prvních 48 hodin. Zájemce pravděpodovně nejvíce zaujalo téma hry. WOAD: Stone to Stone hráčům totiž umožňuje vytvořit svou vlastní cestu za nalezením Červeného draka v mytologickém Walesu kolem roku 1 100, kdy jim jako průvodce bude sloužit krásně ilustrovaný balíček 78 tarotových karet, z něhož se postupně utká tapisérie jejich příběhu.

Tím, jak jednotlivci budou cestovat od titulního kamene k dalšímu, potkají se s řadou přátelských postav i nepříjemných soků, kdy veškeré své kroky budou zapisovat do deníku. Na jejich cestě jim pak může pomoci požehnání od bohů, zatímco komplikovat ji budou dlouhé noci. Každý tah představuje jeden den na vaší cestě, během kterého bude třeba překonat různé nástrahy, abyste vůbec přežili.

Autor hry Josh Arklin celý projekt začal myšlenkou, která si dávala za úkol seznámit lidi s méně známými aspekty velšské mytologie. K jeho splnění má ostatně Arklin dobré předpoklady, protože sám třetinu svého života ve Walesu žije a mytologii studoval na tamní univerzitě. K ruce mu navíc jsou různí další experti a konzultanti, kteří mu pomáhají s tím, aby se zde pracovalo i s reálným historickým pozadím. Nicméně nepřijdete ani o klasické tropy, jako jsou druidové.

Digitální edici hry WOAD: Stone to Stone můžete v rámci kampaně získat za zhruba 660 korun. Pokud si potrpíte na fyzické vydání, tak si na něj připravte 1 060 korun. Když si však připlatí a utratíte necelé 2 000, získáte hromadu bonusů, jako je záložka, odznáček, art printy či podložka. No a za necelé 4 000 korun dostanete navíc ještě vaší unikátní ilustraci v podobě vládce Walesu, zajímavou figurku Požehnaného Brana a balíček tarotových karet, které nejsou určené pro hraní.

Odhad za cenu dopravy se aktuálně pohybuje od 400 do 530 korun a vydání je prozatím naplánované na prosinec roku 2024.

Nejnovější články