V sólo RPG My Brain Is a Stick of Butter zápasíte s ADHD
Novinka zdroj: Adam Bell

V sólo RPG My Brain Is a Stick of Butter zápasíte s ADHD

30. 11. 2022 13:00 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Musím říct, že se mi rozvíjející se scéna sólo RPG začíná líbit. Především kvůli malým, roztomilým, časově nenáročným projektům, jako třeba The Sticker Game, o které jsem psal nedávno nebo právě My Brain Is a Stick of Butter, které designér Adam Bell vytvořil proto, aby hráčům ukázal, jak se mu žije s poruchou pozornosti. 

Tahle hra vám zabere mezi 30 a 60 minutami skutečného času, přesto v ní profrčíte celý jeden herní týden. A co během něj budete dělat? No… Věci. Snad. Pokud vám to vaše ADHD dovolí.

Budete chodit do zaměstnání, dokončovat domácí práce, udržovat společenské kontakty, a to všechno ideálně bez hromadění spánkového dluhu (ano, to je v téhle hře opravdová mechanika). A mezitím vaše ADHD (manifestované šestistěnnou kostkou a hracími kartami) náhodně přehazuje vaši mozkovou výhybku mezi naprostou hyper-soustředěností a touhou se proklikat až na samotné dno Wikipedie. Jak sám Bell přiznává: Nemá to být vyloženě zábavná hra, ale s trochou štěstí by mohla být alespoň poučná.

Kickstarterová kampaň je už bohužel u konce, ale buď je tu stále naděje na late pledges, nebo jistota, že se hra po vydání objeví na autorových stránkách po boku jeho starších, podobně kreativních her. Adam bell stojí například za hrami jako Legend Has It, ve které utváříte mýty z náhodných úryvků knih ve svém domově nebo No Stone Unturned, což je RPG hrané bez vypravěče, ve kterém se hráči pokouší vybudovat útočiště po dávné apokalypse. 

Nejnovější články