Tiny Epic Game of Thrones: Ice & Fire

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
45-60 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:
Hodnocení uživatelů:
Hodnocení BoardGameGeek:
-

Vydejte se na vzrušující kooperativní hraní s rozšířením Ice & Fire pro Tiny Epic Game of Thrones. V této jedinečné variaci na původní hru musí hráči spolupracovat, aby sjednotili Sedm království proti hrozivé hrozbě Nočního krále a jeho armády Bílých chodců. Zatímco základní mechanismy zůstávají většinou stejné, hráči nyní musí taktizovat a spolupracovat, aby přelstili tohoto hrozivého nepřítele.

Vzhledem k tomu, že se mezi nehráčskými rody šíří strach kvůli neúnavnému postupu Nočního krále na jih, stává se budování spojenectví klíčovým. Osud Západozemí visí na vlásku a bez podpory těchto rodů může být veškerá naděje ztracena.

Rozšíření přináší dva nové hratelné rody: Targaryenů a Noční hlídky. Hráči se mohou vtělit do ikonických hrdinů, jako je Daenerys Targaryen se svými třemi draky nebo Jon Sníh.

Mapa Západozemí je rozšířena o nové oblasti za Zdí. Dokud Zeď stojí, jsou Bílí chodci zadrženi. Jakmile však Zeď padne, budou vypuštěni do Západozemí a při svém tažení na jih způsobí spoušť.

Každé kolo začíná tím, že hráči obdrží zprávu od strážců Noční hlídky. Tato hlášení, která představují balíček karet, odhalují, kde Noční král a jeho armáda udeří příště. Tato mechanika spolu s Ledovým drakem Nočního krále vnáší do hry prvek napětí a strategie a řídí pohyby Nočního krále.

Rozšíření také do hry vnáší nový prvek průzkumu. Po obalstech na obou stranách Zdi se hráči setkají s různými žetony průzkumu s jedinečnými účinky. Při prohledávání těchto oblastí je pro hráče nezbytná spolupráce při hledání dračího skla a valyrijské oceli. Objevení dostatečných zásob těchto surovin je pro úspěch klíčové, protože moc Nočního krále se s každým nalezeným dračím sklem zmenšuje a síla Bílých chodců klesá s každým nalezeným žetonem valyrijské oceli. Bez těchto zdrojů nemají hráči naději na poražení Nočního krále.

Úkol porazit Nočního krále vyžaduje dokonalou koordinaci všech účastníků. Konečný výsledek jejich společného úsilí bude jednoznačný: buď se jim podaří Nočního krále zlikvidovat během šesti herních kol, nebo budou čelit katastrofální ztrátě Západozemí.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články