Mythwind

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
30-60 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Mythwind je kooperativní a sólová "útulná" desková hra s unikátními postavami, kouzelnými bytostmi, poutavým příběhem a nekonečným dobrodružstvím.

Během hry postavy společně pracují na založení a vybudování nového města v magickém údolí Mythwind. Pracují na dosažení různých cílů tím, že staví budovy ve městě, prožívají dobrodružství v celém kraji, orientují se ve vztazích s tajemnými bytostmi, které údolí obývají, a rozvíjejí povolání svých postav.

Mythwind je hra s otevřeným koncem a nemá žádný jasný závěr. Ačkoli pro mnoho hráčů může být přirozeným bodem ukončení hry závěr příběhu, hráči mohou ve hře pokračovat tak dlouho, jak budou chtít, během tolika herních sezení, kolik budou chtít. Jak hráči postupují hrou, jejich město se vyvíjí a roste, reaguje na měnící se roční období a na členy komunity v průběhu času. Dosažený pokrok lze snadno uložit pomocí přiložených herních zásobníků, které nabízejí rychlé a snadné řešení jak pro sklizení aktuální hry, tak pro připravení budoucích her.

Řemeslník: Cílem řemeslníka je vyrábět předměty pro obyvatele města. Když se řemeslník zdokonalí ve svém řemesle, může posílit svou pověst a prodávat své předměty s větším ziskem.

Farmář: Cílem farmáře je pěstovat plodiny a prodávat je se ziskem. Plodiny jsou polyomino dílky, které musí farmář spravovat ve své zemědělské oblasti.

Obchodník: Cílem obchodníka je nakupovat a prodávat zboží na tržišti. Musí dbát na nabídku a poptávku po různém zboží a zároveň soupeřit s konkurenčními obchodníky.

Strážce: Cílem strážce je prozkoumávat a sbírat suroviny pro město. Strážce tráví svůj čas přípravou a výpravami po celém údolí.

zobrazit více zobrazit méně