Cáklé safari

Safari Splash!

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
1 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Cáklé safari je hra pro 2-6 hráčů ve věku 6+, která se hraje pouhých 90 sekund.

Na začátku hry dostane každý hráč přehledovou a bodovací kartu (existují 4 různé úrovně bodování, jejichž náročnost se zvyšuje). 120 karet safari je náhodně rozděleno a umístěno lícem dolů na neuspořádanou hromádku v dosahu všech hráčů.

Bodovací karta slouží jako výchozí bod řeky každého hráče a zároveň zobrazuje preferované (a možná i neoblíbené) zvíře (zvířata) daného hráče.

Hra probíhá v reálném čase (počítá se s podporou aplikace) a hráči berou z hromádky safari karty lícem dolů, otáčí je a přidávají do své řeky. Zážitek v tom, že na zadní straně každé karty safari jsou vyobrazena 3 zvířata, ale na přední straně karty jsou přítomna pouze 2 z nich. Hráči tedy musí pečlivě vybírat karty safari a poté je umístit na své pole tak, aby tvořily souvislou řeku.

Když hráč vezme a otočí kartu obsahující vír, vykřikne "Cákni!" a každý hráč dá kartu safari, kterou drží, hráči po své levici.

Po uplynutí času hráči ověří celistvost své řeky a poté spočítají body podle své bodovací karty. Hráč s největším počtem bodů udělá velké šplouchnutí a vyhrává hru!

zobrazit více zobrazit méně