V eurovce Cryptic Nature budete dokazovat existenci bájných bytostí
Novinka zdroj: iDventure

V eurovce Cryptic Nature budete dokazovat existenci bájných bytostí

12. 10. 2023 14:28 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio iDventure se specializuje na hry plné záhad. Začínalo s detektivkami, které jsou jedny z nejvěrnějších na celém trhu, aby se dále zasvětilo tvorbě nejrůznějších hlavolamů. Nyní ale přichází s tradičnější deskovkou Cryptic Nature, která v sobě ale nezapře kořeny studia.

Cryptic Nature je eurovka pro 2 až 4 hráče na hodinu, která se zabývá problematikou kryptozoologie. Ve hře se proto budete snažit dokázat existenci bájných tvorů, které podle deskovky skutečně existují, takže opravdu stačí jen sehnat potřebné důkazy.

Trojice vývojář Georgij Shugol, Alexander Krys a Oleg Meleshin si sice zatím nechává pro sebe, jak přesně se vlastně hra hraje, ale díky štědré porci obrázků si můžeme udělat alespoň nějakou představu. Máme tu centrální herní plán vyobrazující Evropu, po níž putují dřevěné figurky hráčů.

Cryptic Nature zdroj: iDventure

Hned vedle je zřejmě společná dvouvrstvá deska, která se postupně plní dílky, které se mohou i vrstvit, a jsou dokonce opatřené magnety, aby se vám během partie nerozutekly.

I každý z hráčů má vlastní dvouvrstvou desku s kostičkami v nejrůznějších slotech s kdovíjakými funkcemi, nechybí tu krásně ilustrované karty bytostí, jejichž existenci se snažíte dokázat a do celého zážitku promluví i kostky.

Cryptic Nature zdroj: iDventure

A to je zhruba tak vše, co se teď dá z obrázků a oficiálních stránek vyčíst. Cryptic Nature má před sebou totiž ještě dlouhou cestu. V lednu příštího roku teprve odstartuje kickstarterová kampaň, kde bude hra nabízená za 900 korun.

Už teď ale tvůrci lákají k velmi netradičnímu kroku. Vyzývají vás, ať vstoupíte do jejich VIP programu, který vám zajistí zdarma rozšíření Cities s 11 kartami měst, které rozšíří herní mechanismy. Toto rozšíření dostanou pouze členové VIP klubu. Zároveň můžete počítat s předběžným přístupem do kampaně ještě před jejím spuštěním a můžete se přidat do VIP skupiny na Facebooku.

Nejedná se přitom o pouhé poskytnutí emailové adresy, ale musíte tvůrcům zaplatit 1 dolar jako rezervační poplatek. Proč? Údajně tím zjišťují zájem, aby nevyrobili zbytečně moc produktů, nepřišli tím o peníze a neutrpěla tím příroda. Je už samozřejmě na vás, zda vám takový příspěvek stojí za to…

Nejnovější články