Přístupný area control Wroth je další počeštěnou hrou od Chip Theory Games
Novinka zdroj: Chip Theory Games

Přístupný area control Wroth je další počeštěnou hrou od Chip Theory Games

4. 3. 2024 9:04 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Začalo to s The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era a pokračovalo nedávno hrou Too Many Bones. Obě jsou od studia Chip Theory Games, obě se vyznačují prémiovými materiály (pokerové žetony a neopren místo kartonu) a obě vyjdou česky díky vydavatelství Fox in the Box. A tím to zdaleka nekončí.

Toto vydavatelství v jednom oznámení prozradilo, že nás na podzim pravděpodobně čeká roky prověřený Cloudspire, kterému ale bude předcházet ještě žhavá novinka zvaná Wroth. Ta se objeví na Gamefoundu již 12. března a čeština v kampani nebude chybět.

Wroth zdroj: BoardGameGeek

Jedná se o přístupnější hru na hodinku, v níž budete bojovat o území. Přestože je na poměry předchozí tvorby studia menší a méně složitá, zachovává si jasný rukopis – asymetrické frakce (v základu pět plus dvě dokoupitelné) s unikátními jednotkami a ultimátními schopnostmi použitelnými za jednu hru, a i v tomto případě se počítá s neoprenem.

Sympatické je, že hra počítá se všemi typy hráčů – můžete ji hrát kompetitivně, kooperativně i sólo. A na rozdíl od předešlých her studia vám ani nezruinuje peněženku s doporučenou cenovkou 65 dolarů (1 500 korun, v rámci kampaně navíc ještě levněji).

Za designem hry i grafikou stojí Manny Trembley, který je coby autor podepsaný pod sérií Dice Throne, zatímco svým malířským uměním přispěl hrám jako Radlands: Gangy pustiny či Válka v Říši divů.

Zástup počeštěných her od Chip Theory Games se nám tedy povážlivě rozrůstá  a nezbývá než doufat, že se hrám na našem trhu bude dařit natolik, aby se počeštění dočkaly i další kousky, ať už chystané, či dříve vydané.

Nejnovější články