Rallyman je zachráněný! Po zániku studia si našel nový domov
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Rallyman je zachráněný! Po zániku studia si našel nový domov

22. 1. 2024 9:41 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Loni v únoru jsme se dozvěděli velmi smutnou zprávu – francouzské studio Holy Grail Games z důvodu pandemie, zdražování a špatné zkušenosti s logistickou firmou vyhlásilo bankrot, čímž se celá řada moc pěkných her ocitla na pokraji zániku.

Studio vytvořilo kvalitní deskovky jako Encyklopedie, Museum Pictura, Dominations a Rallyman GT, k nimž ale v okamžiku svého ukončení okamžitě ztratilo přístup a vyvstala tak otázka, zda se majetku studia někdo ujme. V případě Rallymana to zjevně má šťastný konec.

Hry Rallyman GT a Rallyman: Dirt s jejich rozšířeními totiž koupilo kanadské vydavatelství Synapses Games, které je hodlá nejen znovu dotisknout, ale i rozšiřovat. Podařilo se mu totiž navázat spolupráci s jejich autorem Jean-Christophem Bouvierem, který už se nemůže dočkat, že jeho výtvor bude žít dál.

Bohužel to nutně neznamená, že by se podporovatelé crowdfundingových kampaní konečně dočkali svých slíbených odměn. Jelikož z předchozího studia nic nezbylo, muselo by Synapses na vlastní náklady splnit závazky Holy Grail Games, k čemuž se teď spíš nemá. Pokud se ale situace změní, backeři se to dozví.

Synapses Games zároveň plánuje v letošním roce vydat čtyři nové hry – novou verzi strategie Yokohama, dedukční strategickou hru Finding Atlantis s aplikací generovanou mapou oceánu, rychlou karetku Tanuki o správě bambusové zahrady a ještě jednu dosud neoznámenou hru.

Nejnovější články