Novinky na českém trhu: Podmořské Abyss a budovatelské Akropolis
Novinka zdroj: Tlama Games

Novinky na českém trhu: Podmořské Abyss a budovatelské Akropolis

23. 1. 2023 12:02 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Přísun stolních her je třeba udržovat stabilní. Přece nelze dopustit, aby se deskoherní nadšenci museli potýkat s nějakým prostojem, případně aby na své pravidelné seanci s kamarády či rodinou neměli na stole nějakou zajímavou novinku. Proto tento týden nelze odstartovat jinak než dalšími důležitými zprávami z našich luhů a hájů.

Ta první pochází od společnosti Tlama Games. Firma na leden připravuje ještě třeba zajímavou paměťovku Foxy, avšak před ní se můžete pustit do budování řeckého města. Na sklad totiž dorazila česká verze hry Akropolis, jejímž autorem je Jules Messaud a jde o jeho samostatnou prvotinu, která si už stihla odnést pár cen v kategorii rodinných her a neztratila se ani na Essenu 2022.

Nejedná se o nijak dlouhý a ani vyloženě náročný zážitek, takže se do něj mohou pustit i méně zkušení hráči, a to v počtu od dvou do čtyř. Ti na sebe vezmou roli architektů, kteří se vydají do srdce Středozemního moře, kde se pokusí postavit nová věhlasná města plná bohatství. Budou tak k sobě přikládat jednotlivé dílky, na nichž se nachází různé stavby, jako jsou rezidence, tržnice či zahrady.

Tímto přikládáním se pokusí vytvořit harmonické město, jehož sláva bude sahat až k nebesům, jelikož budovat půjde i do dalších pater. To vám umožní dostatečná zásoba kamene, takže nezapomeňte na to, že ve svém vlastnictví musíte mít i nemalé množství kamenolomů. Akropolis můžete aktuálně pořídit za necelých 600 korun.

Druhá novinka se týká mladého vydavatelství TTGames. Jedná se o očekávaný překlad deskové hry Abyss, která hráče vezme do hlubin, kde potkají tajemné podmořské království, ve kterém se začnou přetahovat o to, kdo usedne na zdejší trůn. Tohoto cíle se jim povede dobrat skrze sbírání spojenců, verbování lordů, získáváním oblastí i vyhranými střety se zdejší kouzelnou, leč smrtelnou faunou. Jestli máte rádi podmořskou tematiku, případně vám učaroval třeba film Propast nebo videoherní Subnautica, rozhodně se vám tento titul ve sbírce neztratí.

My jsme o hře na našich stránkách psali naposled ve spojení s produkčním vzorkem a prvními fotkami z tuzemské verze, které si můžete připomenout ve starším článku. Tento produkční vzorek pak TTGames důkladně testovali, kdy to vypadá, že testování proběhlo v pořádku, jelikož Abyss před víkendem konečně dorazila na sklad.

To znamená, že hra již míří do obchodů, tudíž by se již brzy měla dostat k prvním zájemcům. Takže pokud o titul máte zájem, měli byste ho už být schopní pořídit do 1 400 korun i se speciálním promo bonusem v podobě Mořského ďasa. Tak co? Pokusíte se urvat trůn pro sebe?

Nejnovější články