České vydání výletu do podmořského světa hry Abyss se ukazuje na prvních fotkách
Novinka zdroj: TTGames

České vydání výletu do podmořského světa hry Abyss se ukazuje na prvních fotkách

1. 11. 2022 10:38 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nedávno vzniklé české vydavatelství TTGames založené lidmi z obchodu Tabletop.cz se na českém trhu představí s českou verzí deskové hry Abyss, která vám umožní se ve dvou až čtyřech hráčích podívat do tajemného podmořského království. A jak to vypadá, tak vydání lokalizované verze se už opravdu blíží.

Vydavatelství totiž informovalo o tom, že mu konečně dorazil produkční vzorek s českým jazykem, který je aktuálně řádně testován. Aby však nepřišli zkrátka ani fanoušci a případní zájemci o hru, tak nám vydavatelé rovnou nabídli i sedm fotek z této verze, které si můžete prohlédnout v místní galerii.

Přestože Abyss není žádnou novinkou posledních měsíců a let, je i tak docela možné, že jste o titulu doposud neslyšeli. Tak si ho podrobněji představme. Jedná se ve skutečnosti už o docela starší hru, která vyšla již v roce 2014 a časem se dočkala i dvou větších rozšíření s názvy Kraken a Leviathan (jejich překlad se minimálně prozatím nechystá).

Jak už bylo napsáno výše, hra je zasazená do mysteriózního titulního království pod vodní hladinou, které se nachází ve stavu bez panovníka. Je proto potřeba zvolit nového, přičemž do jeho korunovace zbývá už jen pár dní. Proto se musíte pokusit rozšířit svůj vliv a získat největší počet bodů, abyste se zdáli tou nejlepší volbou a mohli jste usednout na trůn.

Toho dosáhnete vývojem na třech úrovních – sbíráním spojenců, verbováním lordů a získáváním oblastí. K vítězství vám ale také dopomohou vyhrané střety s roztodivnými podvodními monstry, které naleznete v místních hlubinách. A jak je vidno i z přiložených fotek, celé hraní je zaobalené do velice příjemného a osobitého vizuálního zpracování, které by vaše oko rozhodně nemělo urazit.

Jedna seance by si měla ukousnout zhruba 45 minut vašeho času, tudíž se nejedná o žádnou celovečerní záležitost. Kvalitativně by se navíc mělo jednat o příjemný kousek, jehož souhrnné hodnocení na BoardGameGeeku se po tolika letech ustálilo na 7,3 z 10. Od 13 tisíců hodnocení je to velmi slušný výsledek. Skutečností je, že her s podmořskou tematikou není nikdy dost, takže se Abyss na našem trhu určitě neztratí.

Nejnovější články