Fajnová komiksová kooperačka Sentinels of the Multiverse dostane ještě další rozšíření
Novinka zdroj: Greater Than Games

Fajnová komiksová kooperačka Sentinels of the Multiverse dostane ještě další rozšíření

9. 3. 2023 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Sentinels of the Multiverse je už 12 let stará karetní hra, která se napříč roky dočkala mnoha desítek rozšíření, jen aby pak skončila a nahradila jí v roce 2022 nová edice Sentinels of the Multiverse: Definitive Edition. Ta se zatím dočkala jediného rozšíření Rook City Renegades, ale na platformě Backerkit už se financuje další s podtitulem Disparation.

Jen pro pořádek, Sentinels of the Multiverse je kooperativní karetní hra s vlastní komiksovou tematikou, která vyniká svou jednoduchostí a variabilitou. Každý hráč si jednoduše zvolí hrdinu a jeho hotový balíček (podobně jako třeba v Marvel United), vyberou si jednoho nepřítele a jeho balíček a jedno prostředí a jeho balíček a jde se hrát.

Když hráč přijde na tah, může zahrát všeho všudy jednu kartu, provést jednu schopnost na svých kartách a dobrat si kartu. Po hráčích se zahraje jedna karta záporáka a jedna karta prostředí, a to je celé. Každý hrdina je ale diametrálně odlišný, stejně jako záporáci a prostředí, přičemž právě kombinace toho všeho jsou nepřeberné (někdy skvělé, jindy ne zas tolik).

Nové rozšíření Disparation vrátí na scénu další známá jména jako Omnitron-X, Parse, Chrono-Ranger, K.N.Y.F.E. či The Visionary. Dohromady přinese 6 hrdinů, 9 záporáků a 5 prostředí spolu s novým typem karet Principles, které pozmění to, jak hrdinové fungují.

Crowdfundingová kampaň bude postupně odhalovat jednotlivé postavy až do svého skončení, ke kterému dojde za 28 dní. Už teď je ale jasné, že peněz na výrobu bude dostatek. Tvůrci z Greater Than Games požadovali 900 tisíc korun, ale fanoušci už jim nasypali 5,7 milionů korun.

V kampani nejsou žádné dodatečné cíle a všeho všudy dvě možnosti podpory. Za 1 100 korun pořídíte samotné rozšíření s promo balíčkem foilových karet a za 3 350 korun pořídíte základní hru, první i nové rozšíření a ke všemu foilové karty.

Zároveň si ale můžete cokoliv z toho jen přikoupit, přičemž mezi dodatky nechybí ani obaly na karty či stolní RPG Sentinel Comics. Poštovné pro Evropu je odhadované na 580 až 870 korun, do čehož je zahrnutá i daň. Tvůrci navíc budou již existující produkty posílat zvlášť, abyste na ně nemuseli čekat až do vyrobení rozšíření Disparation. A aby toho nebylo málo, kampaň nabízí možnost hru do 90 dní od doručení v případě nespokojenosti vrátit.

Nejnovější články