WizKids chystají dvě hry z komiksového světa Marvel. V jedné velíte X-Menům, ve druhé uklízíte trosky
Novinka zdroj: Wizkids

WizKids chystají dvě hry z komiksového světa Marvel. V jedné velíte X-Menům, ve druhé uklízíte trosky

20. 1. 2023 13:09 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Připadá vám, že se to na trhu jen hemží tituly s licencí komiksového vydavatelství Marvel a už trochu dochází k jeho saturaci? Inu, rozhodně v tom nejste sami. Vždyť jen v posledních několika dnech jsme psali o karetce Marvel: Remix či o dalších novinkách ve hře Marvel United. Avšak dokud je o takové hry zájem, jednotlivé společnosti je budou vydávat. To se týká i firmy WizKids, která v roce 2023 vydá minimálně dvě hry, které se do tohoto světa podívají. Jmenovitě jde o Marvel: Age of Heroes a Marvel: Damage Control.

Marvel: Age of Heroes je vytvořená Rodneym Thompsonem, tedy člověkem, který se podílel na tvorbě různých her ze světa Dungeons & Dragons, jako je Lords of Waterdeep či Tyrants of the Underdark. Jeho nový projekt je však podle slov vydavatele epickou strategií pro 2 až 5 hráčů, ve které každý z nich ovládá dvojici mutantů z týmu X-Men (Wolverine, Rogue, Cyclops, Storm, Magik nebo třeba Jubilee). Tyto dvojice se pak vydají do jednotlivých misí v rámci jednoho ze tří dostupných scénářů, ve kterých se snaží porazit známé zloduchy (Magneto či Apocalypse) a zároveň plní jednotlivé cíle.

Než si to ale s těmito záporáky rozdáte, tak je třeba nejdříve sesbírat zdroje a schopnosti. S nimi poté můžete trénovat své mutanty a stát se tím nejlepším týmem široko daleko. Takže místo toho, aby byly prozkoušeny vaše přímé bojové dovednosti a taktiky, budou spíše ověřeny vaše dovednosti v rámci správy zdrojů a worker placementu. Hra vyjde již v prvním kvartálu tohoto roku, kdy její cena je v přepočtu 1 700 korun.

Podle popisu se nicméně jedná spíše o tradičnější superhrdinskou záležitost, což se ovšem nedá říct o Marvel: Damage Control. V této deskovce se nestanete přímo hrdiny, ale budete velet uklízecí četě, která má za úkol uklidit bordel, jenž vznikl při zachraňování světa. Nejsou to ale trosky, které jsou hlavním objektem vašeho hledáčku. Tím jsou mocné a nebezpečné artefakty a technologie. Ty získáváte do svého balíčku karet, který tím vylepšujete, případně je odešlete do trezoru a získáte za ně vítězné body.

Během tohoto honu si ale musíte dávat pozor na otrávené občany a také na lovce, kteří se do trosek vydávají na vlastní pěst. Na pomoc si však můžete přivolat některé z hrdinů, mezi nimiž je Kapitán Amerika, Black Widow a Shang-Chi. Za tímto originálně působícím titulem stojí Omari Akil, tedy tvůrce Rap Godz. Vydání Marvel: Damage Control je zatím plánované na duben 2023 a hra je určená pro 2 až 4 hráče. Cenově se pohybuje v relaci 800 korun. Zatím nevíme, jestli se alespoň jednoho titulu dočkáme i v českém překladu.

Nejnovější články