Disney Lorcana konečně oficiálně vyjde i u nás a dočkáme se zpětně i prvních dvou sad
Novinka zdroj: Ravensburger

Disney Lorcana konečně oficiálně vyjde i u nás a dočkáme se zpětně i prvních dvou sad

5. 1. 2024 12:42 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Loni v létě vyšla očekávaná sběratelská karetní hra Disney Lorcana od Ravensburgeru, která lákala na „přístupnější Magicy“ s postavičkami, které znáte z animáků. Ze hry se prakticky okamžitě stal velký hit, a protože vydavatel pořádně neodhadl zájem, stalo se z ní žhavé zboží.

Tím spíš v našich končinách, kam hra není oficiálně dodávaná a jen tu a tam se nějakému obchodu podařilo ukořistit menší či větší dodávku zboží. Na různých tržištích nebylo neobvyklé vídat nabídky s velmi přemrštěnými cenami.

Ale tomu bude snad jednou pro vždy konec, jelikož Disney Lorcana mezi podporované trhy konečně přidá i ten český. Měla by se tím vyřešit jak dostupnost, tak cena. Zároveň nikdo nebude muset na nic čekat, jelikož se s námi počítá se světovým vydáváním.

Jinými slovy se začátkem února by se v obchodech měly objevit dotisky první a druhé edice zvané First Chapter a Rise of the Floodborn, které vyšly v loňském roce a 23. února se spolu s celým světem dočkáme nové třetí edice Into the Inklands.

Pokud o hře slyšíte úplně poprvé, tak vězte, že se jedná o karetní duel, který vyžaduje stavbu vašeho balíčku před hrou. Můžete si koupit již předpřipravený, ale kouzlo je v dokupování malých balíčků s náhodným obsahem a postupném budování vysněného balíčku.

Připomeňme, že původní vydání hry Disney Lorcana doprovázela kauza, kdy studio Upper Deck podalo na Ravensburger žalobu. Ta se týkala údajného odcizení této hry, na které v Upper Deck pracoval stejný vývojář, který přešel pod Ravensburger. Na veřejnost se zatím nedostalo žádné finální rozhodnutí a je tak dost dobře možné, že soudní spor stále ještě trvá.

Nejnovější články