Sběratelská karetní hra Disney Lorcana ve druhém setu přivítá Medvídka Pú či Popelku
Novinka zdroj: Ravensburger

Sběratelská karetní hra Disney Lorcana ve druhém setu přivítá Medvídka Pú či Popelku

14. 9. 2023 15:09 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Spor ohledně údajného odcizení karetní hry Disney Lorcana postavené na postavičkách z oblíbených animáků od Disneyho, stále probíhá. Zatím to ale neznamená, že by Ravensburger nemohl na titulu dále pracovat a navazovat na úspěšné srpnové uvedení (hra je bohužel v našich končinách stále špatně sehnatelná), takže představuje chystaný druhý set – Rise of the Floodborn.

Ten dodatečně rozšíří místní lore a přinese přes 200 nových karet. Do hry se tímto způsobem vůbec poprvé podívá třeba Medvídek Pú nebo Tiana z pohádky Princezna a žabák. Rovněž se do místního světa zapojí postavy z filmů Sněhurka a sedm trpaslíků, Pinocchio, Zootropolis: Město zvířat, Kniha džunglí, Raya a drak nebo u nás méně známého Slavný Myší Detektiv.

Nechybí ani nové klíčové slovo Resist. Karty s tímto efektem utrpí při boji menší poškození, které se rovná číselné hodnotě vedle slova. Například taková Popelka bude velmi obávaným protivníkem. Sice stojí sedm inkoustu (pět, pokud ji zahrajete na svou jinou Popelku), ale jedná se o 5/5, která vám při vyslání na quest zaručí zisk tří lorových bodů.

Disney Lorcana: Rise of the Floodborn zdroj: Ravensburger

A protože má Resist +2, dostává o dvě zranění méně. Můžete si proto vesele vyrážet na questy s vědomím, že pro vás protivníkovy bytosti nepředstavují veliké riziko. Případně s ní můžete sami jednoduše porážet jeho postavy, a pokud jste v tomto kole zpívali, můžete dokonce útočit na nevyčerpané postavy. Pohádkové bytosti, střezte se Popelky!

Stejně jako v případě jiných podobných sběratelských her je nový set pro Disney Lorcana kombinovatelný s kartami z první sady, čímž se povážlivě rozšíří možnosti budování vlastního balíčku. Nové karty budou v obchodech dostupné jak formou boosterů, tak ve dvou nových startovních balíčcích (Amber/Sapphire a Amethyst/Steel) a takzvané Illumineer's Trove, tedy krabici plné obsahu, která zároveň slouží jako úložiště vašich karet.

Mezi doplňky zase naleznete dvě podložky i obaly na karty. Sada Rise of the Floodborn bude v Americe v omezeném množství dostupná od 17. listopadu. Rozsáhlejší vydání proběhne 1. prosince, kdy se dočkají i další trhy a obchody. V tento den také dojde na uvedení sběratelské edice šesti karet ke 100. výročí společnosti Disney.

Díky ní dostanete Mickeyho, Elsu, Stitche, Maleficent, Mauiho a Džina z Aladdina v unikátním foilovém provedení se speciálním rámečkem a alternativním vizuálem od animátorů přímo z Walt Disney Animation Studios. Navíc je každá karta opatřená kopií animátorova podpisu a v krabici jsou i čtyři boostery nové sady Rise of the Floodborn. Cena tohoto produktu ještě nebyla zveřejněná.

Nejnovější články