Třetí sada karetní hry Disney Lorcana představí úplně nový typ karet
Novinka zdroj: Ravensburger

Třetí sada karetní hry Disney Lorcana představí úplně nový typ karet

8. 12. 2023 11:06 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco druhá edice karetní sběratelské hry Disney Lorcana nazvaná Rise of the Floodborn se v obchodech teprve pořádně ohřívá (byť to moc nestíhá, jak rychle mizí z pultů), vydavatelství Ravensburger už oznamuje třetí sadu pro začátek příštího roku (která tedy unikla předčasně).

Jmenuje se Into the Inklands a tou nejdůležitější informací je, že představí úplně nový typ karty – lokace. Tyto karty budou normálně součástí vašeho balíčku, budete je hrát z ruky za inkoust, případně některé půjdou použít na jeho produkci.

Disney Lorcana: Into the Inklands zdroj: Ravensburger

Jsou ale pro snadné odlišení orientované na šířku a z prvního obrázku můžeme vydedukovat, že mají nějakou obranu, umějí pracovat s žetony lore a pak je tu ještě jeden tajemný symbol s hodnotou, jehož pravá podstata se nám ještě nepředstavila.

Některé lokace poskytují pasivní bonus, jiné něco dělají tehdy, když je postavy navštíví. Ani tento mechanismus není nijak blíže vysvětlený. Jinak počítejte s klasickou náloží karet s postavami ze značek jako Kačeří příběhy, 101 dalmatinů, Planeta pokladů či Letohrátky.

Edice Into the Inklands pro Disney Lorcana vyjde ve specializovaných prodejnách 23. února, zatímco všechny ostatní obchody se dočkají 8. března. Kromě klasických boosterů a boxů počítejte i se dvěma startovními balíčky v barvách Amber/Emerald a Sapphire/Ruby. U nás to s tou dostupností stále není zrovna růžové, ale kdo opravdu chce (a nemá hluboko do kapsy), ten se ke hře dostane.

Nejnovější články